Tropical Zoo en voorjaarsschoonmaak Rehoboth tijdens NL-doet

Vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart heeft Rehoboth weer meegedaan aan NL-Doet. Vrijdag zijn we met veel bewoners, vrijwilligers en personeel naar de Tropical Zoo in Kwadendamme geweest. Om 13.30 uur zijn we met 2 rolstoelbussen en een aantal auto’s vertrokken. Na aankomst hebben we een rondje door de prachtige tuin gedaan. We hebben allerlei tropische dieren gezien zoals de groene leguaan, dwergkaaimannen, gifkikkers, en papegaaien, er vlogen diamantduifjes rond en in de vijver zwommen allerlei kleuren koikarpers. Bij de grote schildpadden was het mooi om te zien hoe ze bewegen. Ook de mooie gekleurde planten trokken de aandacht van veel bewoners. En er is zelfs een bewoner die een reptiel op schoot heeft gehad!
Het was jammer dat er geen tropische vlinders te zien waren. Vanaf ongeveer april zijn die weer te bewonderen.

Rond 15.00 uur kregen we een koffie of thee met gebak. Rond 16.30 uur waren we weer terug in Rehoboth. We kunnen terug zien op een geslaagde en gezellige middag dankzij de hulp van zoveel vrijwilligers.

Op zaterdag heeft Rehoboth een voorjaarsschoonmaak genoten. Het was heel fijn om weer zoveel trouwe vrijwilligers in ons midden te mogen. Dit jaar hadden ook 6 personeelsleden van supermarkt Dirk van den Broek in Goes zich aangemeld.

Onze stagiaire Anne heeft met één van hen een gesprekje gevoerd: Supermarkt Dirk van den Broek vindt maatschappelijk ondernemen erg belangrijk. Na wat zoeken op internet zijn ze bij Rehoboth terecht gekomen. Wat makkelijk was is dat het schoonmaken op zaterdag was. De winkel heeft dan een aantal vaste scholieren die op zaterdag werken waardoor zij makkelijk weg konden. Vorig jaar heeft Dirk van den Broek ook meegedaan aan NL-Doet bij een andere klusaanbieder. Verder doen ze mee aan het nationaal integratiediner en zijn ze sponsor van ‘De Pit’, een buurthuis in Goes- Zuid, waar ze regelmatig meedoen aan activiteiten.

Het schoonmaken werd als erg leuk ervaren. Het werk wat ze moesten doen was erg herkenbaar omdat dit ook in de supermarkt moet gebeuren en er was een fijne sfeer. Het gesprek werd afgesloten met de vraag of ze volgend jaar terug hopen te komen en die kans zit er goed in. Op naar volgend jaar dus!