Waardevolle kerstbijeenkomst

Afdeling het Anker organiseert een kerstbijeenkomst in de Elimkerk voor bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers. Er is een mooi programma in elkaar gezet met naast een meditatie en enkele gedichten veel samenzang. Alle aanwezigen genieten van de muzikale intermezzo’s met orgel, trompet, harp en dwarsfluit. Aan het eind van de bijeenkomst zingt het personeel de bewoners ‘Wat de toekomst brenge moge’ toe. Een indrukwekkend moment.

Tot in de puntjes verzorgd

De bewoners genieten op hun eigen afdeling van een kerstdiner. Elke afdeling geeft hier een eigen invulling aan.
Zo heeft de Oever gekozen voor een uitgebreide broodmaaltijd. De bewoners genieten van de mooi gedekte tafels, de gezelligheid en van al het lekkers op tafel. Aan het einde wordt met elkaar het ‘Ere zij God’ gezongen om de avond af te sluiten.
De Tussenhof organiseert een tot in de puntjes verzorgd kerstdiner. De tafels zijn mooi gedekt en de medewerkers van de keuken hebben hun best gedaan een heerlijk driegangendiner klaar te maken. Tijdens de maaltijd is er ruimte voor een gedicht, het zingen van kerstliederen en een vrije vertelling. Een bewoner die glutenvrij eet, vindt het fijn dat vandaag alles glutenvrij is. ‘Nu voel ik me eens geen uitzondering. Ik kan heerlijk met alles mee-eten!’.

Ouderwets gezellig

Afdeling de Haven heeft per bewoner twee mantelzorgers uitgenodigd. Een van de mantelzorgers, die ook predikant is, opent met gebed en een meditatie. Dit wordt als heel waardevol ervaren. De soep is gekookt door een mantelzorger. ‘Ik wilde graag iets voor de afdeling doen als blijk van waardering’ geeft zij aan. Tijdens de maaltijd worden er kerstliederen gezongen onder begeleiding van orgel, panfluit en dwarsfluit. De bewoners genieten er erg van. ‘Dit is nou weer ouderwets gezellig, net als thuis’, vindt een bewoner.

Warme sfeer

Op het Anker helpt een mantelzorger met het mooi dekken van de tafels als de eerste familieleden arriveren. Zij genieten samen met de bewoners van het Anker van een heerlijke maaltijd. De medewerkers van de keuken hebben er echt weer werk van gemaakt. De verschillende gangen worden afgewisseld met een paar gedichten. Aan het eind van de maaltijd zingen alle bewoners, familieleden en personeel het ‘Ere zij God’. Dat maakt bij veel van de aanwezigen indruk. Een familielid vindt dat de sfeer op het Anker echt warm is. De echtgenoot van een bewoner beaamt dit helemaal: ‘Mijn vrouw woont hier, maar ik ben hier ook thuis.’

Verrast met mezenkast

Vrijwilligers en medewerkers ontvangen als waardering voor het vele werk dat zij voor de bewoners doen een mooi kerstpakket. De prachtige houten mezenkast wordt door menigeen verrast in ontvangst genomen. ‘Dat komt mooi uit!’ zegt een vrijwilliger. ‘Ik was juist van plan om nog wat te kopen voor de vogels.’

In de gezellig verlichte partytent op het terrein van Amandelhof ontmoeten vrijwilligers en medewerkers elkaar. Het is kraakhelder en koud, maar met de terraswarmers heel aangenaam. De hapjes en drankjes vinden gretig aftrek. ‘Wat fijn dat dit weer zo ongedwongen kan’, verzucht een medewerker. Daarbij komt dat vrijwilligers en medewerkers van de aparte afdelingen elkaar sinds de nieuwbouw niet meer zo vaak zien als vroeger. Dat maakt dit soort gezamenlijke momenten extra waardevol.