Iedereen kent Gilda

Gilda, een geboren en getogen Aagtekerkse, heeft een hart voor ouderen. Ze is een vriendelijk en belangstellend persoon. Gilda en Eben-Haëzer zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden: iedereen kent haar. Veel medewerkers zien haar zelfs als collega in plaats van vrijwilliger. Het motto van Gilda is ‘samen sterk voor Cedrah’.

Werk

Gilda werkt drie dagen per week in de keuken en linnenkamer. Op Gilda kun je rekenen. Als het mooi weer is, komt ze op de fiets. Is het anders, dan neemt ze de taxi. ‘Met een hartelijke lach maakt Gilda ieders dag goed. Bij het rondbrengen van de was, tijdens de afwas of bij een activiteit zie je iedereen genieten van Gilda’s aanwezigheid. Zie je haar even niet, dan hoor je haar zeker. In het plat Zeeuws hoor je menig keer op een dag zeggen ‘Oe gaet ut mee joe?’’, aldus een glimlachende en tevreden teamleider Martin van den Berge.

Feestelijke middag

Bestuurder Teunis Stoop prees de jubilaris tijdens het jubileumfeestje voor zoveel jaar inzet. Als kers op de taart kreeg Gilda deze middag een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester F.J. Schouwenaar van Gemeente Veere. Na het officiële deel werd een heerlijke high tea geserveerd en was er ruimte om de trouwe vrijwilliger te feliciteren.