Serieus aan de slag

Het bleef niet alleen bij snuffelen, de leerlingen gingen ook serieus aan de slag. Er werden (alvast voor Koningsdag) oranje-rood-wit-blauwe slingers geknutseld, fruitspiesjes, smoothies en hapjes voor en met bewoners klaargemaakt, plantjes gepoot in de tuin en spelletjes Rummikub en Triominos gespeeld. Er werd schoongemaakt en aan de hand van de Beleeftafel gesprekken werden gevoerd met de bewoners van de dagbesteding. Een aantal leerlingen ging aan de slag met pannenkoeken bakken. Deze waren niet alleen voor de bewoners van Bloesemhove die tussen de middag in de Brasserie konden aanschuiven, de scholieren kregen ze na gedane arbeid zelf ook op hun bordje.

’s Middags liet onze praktijkopleider Evelien van ’t Wout de leerlingen nog verder kennismaken met ‘werken in de zorg’. Door middel van een presentatie hoorden ze over het gebruik van een saturatiemeter, het delen van medicijnen en het gebruik van tilliften. Met deze dingen werd zelfs in de praktijk geoefend, wat best spannend was, maar ook voor hilariteit zorgde. Ook ervaren hoe het is om afhankelijk te zijn van zorg door anderen als je zelf dingen niet meer kunt, zorgde voor zowel vrolijke als verschrikte gezichten de scholieren.

De stagiaires konden natuurlijk niet naar huis voordat er een groepsfoto gemaakt was en zij bedankt werden voor hun inzet. Met een tasje vol promotiemateriaal vertrokken ze rond 15:00 uur weer op de fiets naar school of huis. Nu nog te jong voor een (vakantie)baan, maar sommigen hadden al wel oren naar ‘vrijwilligerswerk komen doen’. Mooi als wij hen in de toekomst misschien ook als echte collega’s mogen begroeten.