Donderdag 14 maart was de feestelijke overhandiging van een duofiets aan de cliënten van woonzorgcentrum Eben-Haëzer. Namens de locatie namen regiomanager Anja Barth en cliënt mevrouw Keijts, in de aanwezigheid van cliënten, collega’s en vrijwilligers, de prachtige fiets in ontvangst van Ary Joosse van Fietsspecialist Piet Voskamp.

‘De bewoners zitten over het algemeen veel binnen. De duofiets zal een positieve uitwerking hebben op het welzijn van de cliënten, doordat ze kunnen genieten van het buiten zijn, het bewegen en de prachtige natuur’, aldus de regiomanager. Verschillende vrijwilligers hebben zich al aangemeld om samen met een cliënt op pad te gaan. Daarnaast kunnen familieleden de fiets reserveren.

Warm onthaal

De cliënten hebben lang uitgekeken naar de komst van de fiets. Ze zijn er dan ook erg enthousiast over. Mevrouw Keijts fietst nog zelf, maar mocht het niet meer gaan, dan wil ze de fiets zeker gebruiken. ‘Ik heb zo’n fiets eerder zelf gehad voor mijn man. Er werd met mijn man gefietst en ik ging op mijn eigen fiets mee. Het was heel goed voor hem om  buiten te zijn en tegelijkertijd op een veilige manier te bewegen. Hij genoot daar erg van!’ vertelt ze.

Acties

De afgelopen twee jaar is gespaard voor de duofiets. Met tal van acties die gehouden zijn, is een mooi bedrag opgehaald. De helft van de opbrengst ging naar Woord en Daad, de andere helft was voor de duofiets. ‘Mooi om te zien dat er een grote betrokkenheid op de locatie merkbaar was bij het geld inzamelen. Dit werkte samenbindend’, blikt de tevreden regiomanager Barth terug. Ook Renate Bode, projectleider Duurzaam Water en Weerbaarheid Woord en Daad, is blij met de actie: ‘Als mensen bijdragen aan iets wat voor ons zo vanzelfsprekend is, dan geef je een teken van hoop. Een teken van Gods komend koninkrijk.’

Samenwerking

Vanaf november 2022 werken woonzorgorganisatie Cedrah en stichting Woord en Daad samen. Door middel van acties op de locaties van Cedrah worden duurzame veranderingen mogelijk binnen Cedrah én wordt een bijdrage geleverd aan schoon drinkwater voor Shalla.