Ingrid had aangegeven niet veel aan haar afscheid te willen doen. Het liefst was ze met stille trom vertrokken, maar dat konden we 45 jaar toch niet zomaar laten gebeuren. In het geheim regelden we een tiental oud-collega’s en een oude auto. Ze was dan ook zeer verrast toen ze met de versierde auto kwam aanrijden bij de ingang van Beth-San. Daar stonden zo’n 80 collega’s klaar om haar te onthalen. Na een gezellig koffiemoment met een speech, een lied en waarin Ingrid nog geridderd werd tot de orde van de Beth-Sannieten, was er nog een gezellige lunch met de oud-collega’s.

Ingrid was 45 jaar geleden helemaal niet van plan om in de ouderenzorg te gaan werken. Ze had haar studie aan de kweek afgerond, maar banen in het onderwijs waren schaars. Ze deed vakantiewerk in Beth-San en daar vroegen ze of ze wilde blijven. Dat wilde ze wel, want ze vond de sfeer in Beth-San erg prettig. Ze startte als bejaardenverzorgster, maar zomers werkte ze in de zorg en ’s winters in de hobbykamer. Later haalde ze haar diploma verzorgende en werd coördinator van afdeling Topaas.

Met de nieuwbouw kwam er ook een nieuwe structuur en de functie van coördinator verdween. Ingrid werd toen naast planner ook activiteitenbegeleider.

Alle functies voerde Ingrid secuur, betrokken, standvastig en professioneel uit. Ze was al die jaren een rots in de branding, maar daarnaast ook een heel fijne, empathische en belangstellende collega. We zijn haar dan ook dankbaar voor al het werk wat zij voor Beth-San gedaan heeft. We zullen haar zeker gaan missen.