Keuzeprogramma in en om Beth-San

“Al een aantal jaar bieden we als ‘bewonersuitje’ een keuzeprogramma in Beth-San en omgeving aan. Dit bevalt erg goed” vertelt Rianne de Jong, teamleider zorg in Beth-San. “Bewoners zijn geen tijd en energie kwijt aan een busreis. Ook kunnen ze tussendoor even rusten of kiezen voor een gedeelte van het programma, als een hele dag met activiteiten te veel voor hen is.”

Betrokken mantelzorgers

Iedere bewoner of cliënt mag een begeleider vanuit zijn of haar netwerk meenemen. “De nauwe betrokkenheid van mantelzorgers voegt een echt een dimensie aan deze dag toe” constateert Rianne. “Het is prachtig om te zien hoe (klein)kinderen genieten van een gezellige dag met hun (groot)ouder. Vaak zijn bewoners niet mobiel genoeg meer om eropuit te gaan. Op deze manier kunnen ze toch samen met hun naasten genieten van een passend uitstapje en waardevol contact.”

 Ensemble Vierklank

De dag begon in het Atrium, waar ensemble Vierklank het publiek trakteerde op een prachtig concert. Het programma bestond uit twee delen en tussen door was er tijd voor koffie met wat lekkers.

Bezoek aan Orchideeënkwekerij

De smakelijke pannenkoeken met boerenjongens of kersen en een poosje rust gaf de bewoners hernieuwde energie voor het middagprogramma. Dit keuzeprogramma bood verschillende opties, waaronder een bezoek aan een Orchideeënkwekerij, een fascinerende presentatie door een Imker en een mooie rit met de paardentram. De bewoners waren vol lof over het afwisselende programma en de organisatie kijkt dan ook met een goed en voldaan gevoel terug op deze geslaagde dag.