Na een goede nachtrust werden we vanmorgen weer wakker met een mooie blauwe lucht en zonneschijn. Een prachtig begin van de dag. Om 8 uur werden de trossen los gemaakt en de loopbrug weer opgehaald. We vertrokken richting Wijk bij Duurstede.

Rond 8:30 uur was iedereen in de grote salonzaal waar de tafels waren gedekt. Dominee Mulder ging voor in gebed en daarna smulden we van een heerlijk ontbijt. Een gekookt eitje en grote eierkoeken. Tijdens het ontbijt hadden we een prachtig uitzicht op de natuur.

Na het ontbijt was het weer tijd voor spel en bewegen. We deden allerlei oefeningen met de stok, gingen ballonnen meppen en deden aan ringwerpen. Zo leuk met z’n allen te doen! Iedereen had hierna trek in een lekker kopje koffie of thee.

We voeren over de Waal tot we bij Tiel waren. Hier gingen we rechtsaf, het Amsterdam Rijnkanaal op. Net voor Rijswijk gingen we weer rechtsaf de Neder-Rijn op. Hier meerden we af in de haven bij Wijk bij Duurstede. Tijdens het varen maakte de kok met zijn vrijwilligers het eten klaar. Vandaag stond op het menu: nasi en bami met kipsaté en een gebakken ei. Ons toetje bestond uit parfait met aardbei. We hebben er weer heerlijk van gegeten.

Ondertussen lag het schip vast aan de kade en de loopplank was ook weer uitgelegd. Het regende een beetje. De meeste gasten gingen eerst een dutje doen. Sommige gingen Wijk bij Duurstede bezoeken of deden een spelletje.

Om 15:30 uur kwam Noortje van Middelkoop en speelde panfluit en accordeon. Wat was dit mooi. We hebben geluisterd en met elkaar psalmen en uit de liedbundel gezongen. Ook liedjes van vroeger kwamen aan bod. Gezellig om zo met elkaar te zingen en naar muziek te luisteren. Buiten regende het en wij hadden een mooie middag op de Prins Willem Alexander. Toon Noortje wegging, was het alweer tijd voor de avondboterham met een lekker kopje Chinese tomatensoep vooraf én een slaatje en croissantjes. We worden hier verwend. Na het eten hebben we met elkaar naar een mooie documentaire over de leefwijze van dieren op de Veluwe gekeken.

We sloten de avond af met een lekker advocaatje met slagroom. Het was weer een dag met een mooi, afwisselend programma. We danken God voor zoveel mooie dingen waar we van mogen genieten.