Vanmorgen bij het opstaan scheen er al vroeg een heerlijk zonnetje. Na nog even van het uitzicht over het Haringvliet te hebben genoten, werden om 8:00 uur de motoren gestart en de trossen losgemaakt. We vertrokken naar Gorinchem.

Om 8:30 zat iedereen aan tafel te genieten van een heerlijk ontbijt met een gekookt eitje. Nadat het ontbijt afgeruimd was, was het tijd voor wat beweging. We deden allerlei rek- en strekoefeningen en gingen daarna in twee groepen aan de gang met het parachutekleed. Hierna was het weer tijd voor een kopje koffie of thee. We genoten van de vaartocht. Onderweg meerden we even aan in Zwijndrecht. Daar kwamen bestuurder Teunis Stoop en zijn vrouw aan boord. Gezellig! Ze voeren met ons mee tot Gorinchem en maakten met veel van ons even een praatje.

Over de Waal gingen we langs Werkendam naar Gorinchem. Tijdens het varen had de kok weer een heerlijk diner bereid: gestoofde vis, witlof met ham en kaassaus en gebakken kriel. Als toetje kregen we crème brûlée. Smullen! We boffen maar met zo’n kok.

Na het eten konden de gasten nog even rusten. Rond 15:00 uur lag de boot aangemeerd en was de loopplank uitgelegd. Bijna iedereen ging van boord. We wandelden door de stad Gorinchem en liepen langs mooie oude gebouwen en de Grote kerk. De kerk doet zijn naam eer aan! Onderweg aten we op een terras een ijsje. Op de weg terug naar de boot pauzeerden we nog even op de bankjes bij de stadsmuur om te genieten van het uitzicht.

Rond 17:00 was iedereen weer aan boord. De tafels werden gedekt voor de avondmaaltijd. De kok verraste ons met champignonsoep en een broodje kroket. Daar werd goed van gegeten. Na het eten moest de zaal weer klaar gemaakt worden. ‘s Avonds kwam kinderkoor Harpe Davids voor ons zingen. Wat een mooie avond! De kinderen zongen prachtig onder begeleiding van Jeannet van den Heuvel. De piano werd bespeeld door Henk van Boggelen. Het was een prachtige avond met koor en samenzang. Na afloop genoten enkelen nog van de avondzon op het bovendek.

We hebben weer een fijne dag gehad met elkaar met prachtig weer. We hebben heerlijk gewandeld en genoten van het prachtige uitzicht. Het is zo waar wat de kinderen voor ons zongen:

Psalm 116:7
Wat zal ik met Gods gunsten overlaan
Die trouwe Heer voor Zijn gena vergelden
‘k Zal bij de kelk des heils Zijn naam vermelden
En roepen Hem met blijd’ erkentenis aan

Alle dagverslagen lezen? Kijk op www.cedrah.nl/nieuws