Sport for Others

D.V. 1 oktober doet het Cedrah-team mee met Sport for Others. Samen lopen en fietsen we in Zuid-Limburg voor water in het droge Senbete Shalla in Ethiopië. De volledige opbrengst gaat naar Woord en Daad. Ook doneert Cedrah zelf 100 euro per collega die meedoet aan dit event. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Sponsors zijn van harte welkom! Doneer nu!

Tekort aan water in Ethiopië

‘Meer dan 50% van de veel voorkomende ziektes in dit gebied zijn water gerelateerd en resulteren in ziektes als diarree, dysenterie, amoeba en trachoma,’ vertelt Mr. Alemayehu, adjunct-directeur van Senbete Shalla Health Center. Meer dan de helft van de inwoners van Senbete Shalla hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Een paar dorpen zijn aangesloten op de waterleiding, maar de druk op de leiding is te laag. Daardoor komt er vaak geen druppel uit de kraan. Daarnaast is het water voor veel mensen onbetaalbaar.

Samen met lokale organisaties, de lokale autoriteiten en de bevolking zet Woord en Daad zich in voor schoon drinkwater voor deze regio. Schoon drinkwater is voorradig in een bergregio, 30 kilometer bij Senbete Shalla vandaan. Daar boren we een nieuwe bron, zodat er voldoende water is voor de regio. Het waterleidingnetwerk wordt uitgebreid, zodat meer dorpen, scholen en klinieken een waterpunt krijgen. Tot slot wordt er ingezet op sanitaire voorzieningen. Veel scholen hebben geen of slechte latrines waar de kinderen en docenten hun behoefte moeten doen. Daarom worden er nieuwe, hygiënische latrines gebouwd.