Amandelhof

Woonzorgcentrum Amandelhof kenmerkt zich door een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het oude gebouw is inmiddels gesloopt, het eerste nieuwe gebouw is in april 2021 in gebruik genomen als verpleeghuis en twee gebouwen voor aanleunwoningen zijn in aanbouw. Ieder gebouw heeft of krijgt een mooie nieuwe naam: Waterhove, Bloesemhove en Zonnehove. Bij deze naamgeving is gedacht aan de amandelbloesem, het beeld uit de Bijbel van de witte haren van de ouderdom en het symbool voor nieuw leven. Vocht (water) en licht (zon) zijn nodig om tot bloei te komen. Daarom wordt Bloesemhove geflankeerd door Waterhove en Zonnehove. Waterhove biedt 44 prachtige zorgstudio’s op vier afdelingen voor groepswonen. De bewoners hebben zorgbehoefte op somatisch en/of psychogeriatrisch gebied en hebben daar een indicatie voor vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Een zorgstudio kan bewoond worden door een alleenstaande of door een echtpaar. Er wordt warme zorg geboden door deskundige medewerkers.

Bloesemhove en Zonnehove worden woontorens voor huur- en enkele koopappartementen waar zelfstandig gewoond kan worden, maar waar ook zorg geboden kan worden vanuit de WLZ, de Zorgverzekeringswet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Op de begane grond van Bloesemhove is straks plaats voor het Servicepunt, voor dagopvang en voor een brasserie.

Omgeving

Woonzorgcentrum Amandelhof is mooi gelegen in een groene omgeving in de wijk Middelwatering te Capelle aan den IJssel, een levendige plaats ten oosten van Rotterdam. De Amandelhof is gesitueerd in het Amandelpark, dicht bij het centrum van Capelle. Het Amandelpark is in ontwikkeling en wordt straks onderdeel van een wandel- en fietsverbinding in Centraal Capelle. Op loopafstand vindt u het moderne overdekte winkelcentrum ‘de Koperwiek’ met het Stadsplein waar op donderdag de weekmarkt gehouden wordt. Ook het Stadsplein is volop in ontwikkeling en zal een nieuwe inrichting krijgen. Dichtbij ‘de Koperwiek’ staat aan de Merellaan de ‘Elimkerk’ van de Gereformeerde Gemeente Capelle aan den IJssel.

Bereikbaarheid

Vanaf Amandelhof kunt u gemakkelijk reizen naar welke bestemming u ook maar wenst. Dicht bij het woonzorgcentrum is een busstation vanwaar een verbinding is met het treinstation van Rotterdam-Alexanderpolder. Op tien minuten loopafstand bevinden zich twee metrostations, Capelle Centrum en De Terp. Met de metro bent u in tien minuten in de binnenstad van Rotterdam met zijn vele winkels en andere bezienswaardigheden. Per auto is Capelle aan den IJssel, gelegen tussen de rijkswegen A16 en A20, prima bereikbaar. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het woonzorgcentrum of in de directe omgeving.

Nieuwbouw

Woonzorgcentrum Amandelhof zit midden in een nieuwbouwtraject waarbij gefaseerd gebouwd wordt.

De 1e fase eindigde bij de oplevering en ingebruikname van Waterhove (april 2021). Aan de 2e fase, gebouw Bloesemhove, wordt volop gewerkt. De oplevering wordt verwacht in het 1e of 2e kwartaal van 2023. Met de 3en laatste fase, gebouw Zonnehove, hopen we zo snel mogelijk te kunnen starten. De drie gebouwen worden met elkaar verbonden door een loopbrug op de 1e etage.

Waterhove is een verpleeghuis met zorgstudio’s, bestaande uit een woonkamer met keukenblokje, een slaapkamer en een royale doucheruimte met toilet.

Bloesemhove is een woontoren met sociale huurappartementen, waaronder hoofdzakelijk tweekamerappartementen.

Zonnehove is een woontoren voor vrije sector huurwoningen, waaronder hoofdzakelijk driekamerappartementen en enkele koopappartementen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via:

088 - 587 00 10