Amandelhof

Woonzorgcentrum Amandelhof kenmerkt zich door een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het oude gebouw is inmiddels gesloopt en de eerste twee nieuwe gebouwen zijn in 2021 (Waterhove) en 2023 (Bloesemhove) in gebruik genomen. Aan het derde gebouw (Zonnehove) wordt hard gewerkt. Ieder gebouw heeft of krijgt een mooie nieuwe naam: Waterhove, Bloesemhove en Zonnehove. Bij deze naamgeving is gedacht aan de amandelbloesem, het beeld uit de Bijbel van de witte haren van de ouderdom en het symbool voor nieuw leven. Vocht (water) en licht (zon) zijn nodig om tot bloei te komen. Daarom wordt Bloesemhove geflankeerd door Waterhove en Zonnehove. Het trio is niet alleen zichtbaar familie van elkaar, maar is ook fysiek met elkaar verbonden door middel van een verbindingsgang op de eerste verdieping. Het park loopt onder de opgetilde verbinding door en maakt een directe verbinding met de naastgelegen woonbuurt. Onder het kopje ‘Nieuwbouw’ is meer informatie te vinden over de gebouwen.

Omgeving

Woonzorgcentrum Amandelhof is mooi gelegen in een groene omgeving in de wijk Middelwatering te Capelle aan den IJssel, een levendige plaats ten oosten van Rotterdam. De Amandelhof is gesitueerd in het Amandelpark, dicht bij het centrum van Capelle. Rondom het gebouw is een prachtige tuin aangelegd, waar u kunt wandelen. Vanuit de tuin komt u in de aangrenzende heemtuin, die eigendom is van de gemeente Capelle aan de IJssel. Op loopafstand vindt u het overdekte winkelcentrum De Koperwiek en de Elimkerk van de Gereformeerde Gemeente.

Bereikbaarheid

Vanaf Amandelhof kunt u gemakkelijk reizen naar welke bestemming u ook maar wenst. Dicht bij het woonzorgcentrum is een busstation vanwaar een verbinding is met het treinstation van Rotterdam-Alexanderpolder. Op tien minuten loopafstand bevinden zich twee metrostations, Capelle Centrum en De Terp. Met de metro bent u in tien minuten in de binnenstad van Rotterdam met zijn vele winkels en andere bezienswaardigheden. Per auto is Capelle aan den IJssel, gelegen tussen de rijkswegen A16 en A20, prima bereikbaar. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het woonzorgcentrum of in de directe omgeving.

Nieuwbouw

Woonzorgcentrum Amandelhof zit midden in een nieuwbouwtraject waarbij gefaseerd gebouwd wordt. De 1e fase eindigde bij de oplevering en ingebruikname van Waterhove (april 2021). Gebouw Bloesemhove, de 2e fase, is nu ook afgerond (mei 2023). Aan de 3en laatste fase, gebouw Zonnehove, wordt nu hard gewerkt. De drie gebouwen worden met elkaar verbonden door een loopbrug op de 1e etage. Waterhove en Bloesemhove zijn gebouwen in eigendom van Cedrah. Zonnehove wordt gebouwd en beheerd door De Vries en Verburg waarbij Cedrah voor de verhuur, verkoop en zorg gaat zorgen.

Waterhove
Waterhove is een verpleeghuis met 44 zorgstudio’s, bestaande uit een woonkamer met keukenblokje, een slaapkamer en een royale doucheruimte met toilet. Waterhove kent 4 afdelingen groepswonen met elk 11 appartementen en een gezamenlijke huiskamer:

 • de Oever (begane grond) – Somatiek
 • de Haven (1e etage) – Psychogeriatrie / Somatiek
 • de Baai (2eetage) – Psychogeriatrie
 • het Anker (3eetage) – Psychogeriatrie

Geschikt voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ): zorgprofielen VV4, VV5 of VV6, waarvan 22 plaatsen inclusief de functie Behandeling.

Bloesemhove
Bloesemhove is een woontoren met 35  huurappartementen (deels in het sociale segment), waaronder hoofdzakelijk tweekamerappartementen, verdeeld over 5 verdiepingen. Geschikt voor:

 • zorg vanuit de WLZ in de vorm van Modulair Pakket Thuis (MPT) of Volledig Pakket Thuis (VPT): VV4 of VV6;
 • zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw): thuiszorg op geplande tijden;
 • zorg vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO): huishoudelijke hulp of dagopvang.

Zonnehove
Zonnehove is een woontoren voor 50 vrije sector huurwoningen, waaronder hoofdzakelijk driekamerappartementen en enkele koopappartementen. Geschikt voor:

 • zorg vanuit de WLZ in de vorm van Modulair Pakket Thuis (MPT) of Volledig Pakket Thuis (VPT): VV4 of VV6;
 • zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw): thuiszorg op geplande tijden;
 • zorg vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO: huishoudelijke hulp of dagopvang;
 • huur of koop zonder zorg.

Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 44 parkeerplaatsen.

Veelgestelde vragen

In Bloesemhove en Zonnehove kan zorg geleverd worden op basis van:

 • De Zorgverzekeringswet (Zvw). U kunt dan denken aan thuiszorg op geplande tijden, overdag, ’s avonds of ’s nachts.
 • De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). U kunt dan denken aan huishoudelijke zorg of aan het bezoeken van de dagopvang.
 • De Wet Langdurige Zorg (Wlz). U kunt dan denken aan thuiszorg vanuit een modulair pakket thuis (MPT) of vanuit een volledig pakket thuis (VPT). In zo’n zorgprofiel zit verpleging, verzorging, dagopvang en huishoudelijke hulp. Bij een VPT hoort ook zorg voor of begeleiding bij maaltijden en drinken.

Krijgt u zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw)? Dan wordt de thuiszorg vergoed vanuit de basisverzekering. In veel gevallen dient u wel het eigen risico te betalen en een eigen bijdrage. Soms biedt een zorgverzekeraar een aanvullende zorgverzekering die de eigen bijdrage voor thuiszorg vergoedt.

Krijgt u zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Dan wordt een eigen bijdrage berekend en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie over de tarieven leest u hier.

 Krijgt u zorg vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), (huishoudelijke zorg of dagopvang)? Dan betaalt u een eigen bijdrage. Meer informatie over de tarieven leest u hier.

De verwachte oplevering van gebouw Zonnehove is in het 4e kwartaal van 2025.

Voor Bloesemhove is een twee-huren beleid toegepast, zodat woningen ook toegankelijk blijven voor mensen die afhankelijk zijn van de huurtoeslag. Potentiële huurders kunnen meer informatie opvragen via: wonen@cedrah.nl.

De huurprijzen liggen in het hogere segment; dit betekent boven de huurtoeslaggrens. De samenstelling van de servicekosten zijn nog niet bekend.

Potentiële kopers ontvangen documentatie met alle informatie over de voor-verkoop. Indien hiervoor interesse is, verloopt de aanmelding via: wonen@cedrah.nl.

Bloesemhove heeft standaard persoonsalamering, zodat bewoners bij noodgevallen de zorg kunnen oproepen. Voor Zonnehove zijn de voorzieningen wel aanwezig en op basis van een abonnement te gebruiken.

De totale wachtlijst voor beide gebouwen (Bloesemhove en Zonnehove) bestaat uit meer dan 200 geïnteresseerden.

Toewijzing vindt plaats op basis van wachtlijst en toewijzingsbeleid, welke bestaat uit diverse criteria waaronder: wachttijd, zorgvraag, huidige woonsituatie, urgentie, etc.

Ja, er kan zorg geleverd worden op basis van indicaties vanuit de Wet Langdurige Zorg, Zorgverzekeringswet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Samen met de bewoner wordt onderzocht welke zorg nodig is en welke indicatie daar het beste bij past.

Voor het inschrijven op de wachtlijst gelden geen leeftijdsrestricties.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via:

088 - 587 00 10