Om 10 uur start de dag voor de deelnemers en medewerkers met een kopje koffie en samen zingen. Een bewoners speelt psalm 72: 1 en 2 op het orgel. Na een tweede bakkie brengt een kleinkind van een van de bewoners een paar liederen ten gehore op de viool, waaronder een lied over de winter.

In de naastgelegen ruimte staan er witgeverfde potjes klaar om een mooi windlicht van te maken. Met een wattenstaafje stippen de deelnemers er stippen op in allerlei kleuren verf. Ze genieten zichtbaar van de bezigheid. Regelmatig klinkt er ‘Wat leuk om dit te doen!’ Eenmaal droog voorzien de participanten het windlicht van een strik naar keuze en maakt een waxinelichtje op batterij het werkstuk compleet. Zo kan iedereen later op veilige wijze thuis of elders nog lang genieten van het eigen gemaakte kunstwerk. Als afsluiting van het ochtendprogramma wordt er samen gezongen en gegeten, waarna alle deelnemers een poosje gaan rusten.

Om 15 uur is iedereen weer present. Op de dagbesteding ligt nu van alles klaar om cupcakes te gaan versieren. Voor iedereen twee cupcakes en ook hier is het thema ‘winter’. Er zijn wat voorbeelden om ‘af te kijken’ en met wat hulp en uitleg van een collega kunnen de bewoners al snel aan de slag. Zowel mannen als vrouwen zijn ijverig bezig. Mooi om te zien. Tussendoor is er tijd voor een kop warme chocolademelk met verse slagroom en natuurlijk ook zelf een cupcake erbij.

Aan het eind van de middag -16:15 uur- worden de versierde cakejes in een doosje gedaan en kunnen samen met het gedecoreerde windlicht met de deelnemers mee naar huis. Her en der worden ze al met trots geshowd. Zowel deelnemers als medewerkers van de dagbesteding kijken terug op een mooie en gezellige dag. Jolanda en collega’s ook dank voor jullie inbreng!