Vanmorgen om 6:45 uur ging de wekker bij de medewerkers. Om 7:00 uur was de overdacht van de nachtdienstzusters. Die hadden een drukke nacht gehad! Elk uur moet er over het hele schip controle gelopen worden en af en toe werd er ook gebeld. Ze hadden 7600 stappen gelopen, dus ze waren blij dat ze naar bed konden!

Na de overdracht werden de cliënten die hulp nodig hebben uit bed geholpen. Iedereen die klaar was, kwam naar de eetzaal. Om 8.00 uur hoorden we wat brommen. De kapitein had de motor gestart, de trossen werden los gemaakt en we begonnen aan de vaartocht naar Hellevoetsluis. Rond 8.30 uur was iedereen in de eetzaal om te genieten van het ontbijt. Na de maaltijd hebben we met elkaar allerlei beweegoefeningen gedaan. Dat was gezellig en er werd enthousiast meegedaan. Vervolgens hebben ook nog even de hersens laten kraken met een geheugenspel.

De vaartocht ging het eerste stuk over de IJssel richting Krimpen aan den IJssel. Gelukkig konden we nu doorvaren. Toen we aankwamen varen, deed de brugwachter de brug gelijk voor ons omhoog. Dus dat scheelde deze keer een hoop tijd. Het was gezellig druk met de scheepvaart. We hebben weer veel gezien. Weer een mooi stukje door de Rotterdamse haven. Toen via de oude Maas en het Spui naar het Haringvliet. Onderweg kwamen we langs mooie plaatsen. Heinenoord, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Goudswaard. Overal stonden er mensen naar ons te zwaaien; soms familie of bekenden.

Al varend en genietend van het uitzicht was het al weer tijd voor de middagmaaltijd. De kok had een heerlijke maaltijd voor ons bereid. Uiensoep en wokgroenten met gehaktballetjes en aardappelgratin. Als toetje hadden we advocaatbavarois. Om 14:00 uur meerden we af in Hellevoetsluis. Hier zijn we met de meeste gasten van boord gegaan. Wat een mooi stadje. Hele oude vestingmuren en ook een straat met allemaal gekleurde huizen. We hebben even gepauzeerd bij de ijsboer. Rond 16:00 uur begon het wat meer te waaien en kwamen er donkere wolken tevoorschijn. We waren gelukkig precies op tijd terug bij de boot. Eenmaal binnen gingen we met elkaar allerlei bord- en tafelspelletjes doen. Enorm gezellig.

Om 17.30 uur was het tijd voor de broodmaaltijd. De kok had voor iedereen een heerlijk saucijzenbroodje gemaakt. Na de maaltijd heeft dominee Mulder de dagsluiting voor ons gehouden.

Om 19:30 hebben we met elkaar bingo gedaan. Een gezellige avond. Zo is ook de tweede dag van de vaarvakantie al weer om. We zijn dankbaar dat we met elkaar weer een mooie gezellige dag gehad hebben.

Alle dagverslagen lezen? Kijk op www.cedrah.nl/nieuws