Woongroep

De bewoners van een kleinschalige woonvorm krijgen (verpleeghuis)zorg en begeleiding. De grootte van de woongroep varieert van acht tot elf bewoners. Op de woongroep heeft u een eigen woon- en slaapkamer. Hiernaast beschikt u over eigen sanitair of u deelt dit met maximaal één medebewoner. De keuken en de huiskamer worden gedeeld met de bewoners van de woongroep. Op de woongroep vinden er ook kleine, huishoudelijke werkzaamheden plaats. Let op: op sommige locaties wijkt de groepsgrootte af en wordt het groepswonen genoemd in plaats van kleinschalig wonen. In essentie zijn deze woonvormen gelijk aan elkaar.

Hoe komt u eraan?

Door middel van een indicatie voor zorgprofiel VV5 of hoger, wat kan worden aangevraagd bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

Kosten

De kosten voor zorg met verblijf worden grotendeels vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Lees hier meer over de financiering van de zorg.

Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van het inkomen en een deel van het eigen vermogen. De eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. U kunt op www.hetcak.nl een voorbeeldberekening maken. U betaalt aan Cedrah de eventuele waskosten, telefoonkosten en verdere servicediensten. Klik hier voor de tarieven.

Waar bieden wij deze dienst?

Amandelhof in Capelle aan den IJssel
Beth-San in Moerkapelle
Eben-Haëzer in Middelburg
Hebron in Nieuwerkerk
Nebo in Zwijndrecht
Rehoboth in Goes
Uitzicht in Vlaardingen

Vraag het onze klantadviseurs

Hulp nodig?

Heeft u vragen over onze zorg? Neem dan contact op met één van onze klantadviseurs. Zij staan u graag te woord!