Mijn huis
De medewerkers die de bijeenkomst hebben voorbereid, eten vooraf met elkaar voor het eerst in de gezellige brasserie van Bloesemhove. Collega’s van het team Voeding staan voor het eerst in de gloednieuwe keuken en maken een lekkere maaltijd klaar.
De toekomstige bewoners van Bloesemhove die nu in de Tussenhof wonen, hun mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers die in Bloesemhove gaan werken, komen binnen en worden hartelijk welkom geheten. Allereerst kunnen de bewoners het type woning dat zij krijgen bezichtigen. Er wordt enthousiast gereageerd. Hier en daar klinkt het ‘Wat ruim!’ en ‘Mooi afgewerkt!’. Een bewoner wijst trots op zijn appartement: ‘Ja, dat is mijn huis. Ik heb mooi uitzicht vanaf mijn balkon!’. Anderen maken al plannen voor de inrichting: ‘Waar kan ik straks mijn bank neerzetten?’. Dan is het tijd voor koffie met gebak in het ontmoetingscentrum op de begane grond.

Bemoediging
Marianne de Vries, regiomanager, opent de bijeenkomst. Hoe fijn is het om met elkaar in een huis te wonen waar de Bijbel centraal staat en waar identiteitsgebonden activiteiten worden georganiseerd. Het zal een grote verandering zijn: de manier waarop de zorg is georganiseerd wordt anders, de appartementen zijn groter, de bewoners wonen wat verder uit elkaar dan in de huidige Tussenhof.
‘Ik heb al bewoners horen zeggen: Ik vind het wel heel spannend, alles gaat wel anders worden’ vertelt Marianne de Vries. ‘Dat is begrijpelijk. In de Bijbel vinden we veel bemoedigende teksten waaruit we kracht mogen putten, zoals 1 Petrus 5 vers 7 en Psalm 23. Het belangrijkste is dat God meegaat. Als Hij meegaat, kunnen we overal heen.’

Thuiszorgconcept
Hermen van Driel, projectleider Wonen, blikt alvast vooruit op de verhuizing van de Tussenhof naar Bloesemhove, die volgens de planning in de week van 8 mei plaatsvindt.
Ditta Bolier, teamleider Zorg, legt uit wat het thuiszorgconcept inhoudt. Het is belangrijk te kijken naar wat cliënten zelf nog kunnen, of wat mantelzorgers kunnen doen. Enerzijds om met de huidige personeelsomvang goede zorg te kunnen blijven bieden; anderzijds om te voorkomen dat cliënten bepaalde vaardigheden verliezen.
Marco van Es, teamleider Diensten, vertelt over de teams Diensten en over de nieuwe brasserie. Het is de bedoeling dat er op termijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de brasserie komen werken. Daarnaast geeft hij uitleg over de tablets die straks gebruikt gaan worden door de bewoners en zorgmedewerkers.

Ik ben hier graag
Na de pauze met lekkere hapjes geeft Jeannette van Oostrum uitleg over de dagbesteding en het ontmoetingscentrum. Dan is er ruimte voor vragen. Er leven veel vragen, vragen over het gebouw, maar ook hele praktische vragen rond de verhuizing. Een aantal vragen wordt meteen beantwoord. Daarnaast krijgen de bewoners nog een persoonlijk verhuisgesprek, waarin zij ook vragen kunnen stellen. Marianne de Vries sluit af met gebed. We kijken terug op een fijne, informatieve avond. Een bewoner wil nog even de microfoon: ‘Ik wil Amandelhof heel erg bedanken, ik ben hier graag!’. Dat levert een applaus op. Bij de uitgang staan de medewerkers van de keuken klaar met warme hapjes, waarna iedereen huiswaarts keert.