Verkering

Het jubilerende echtpaar heeft elkaar leren kennen in een speeltuin in Domburg. Ze waren beiden 18 jaar oud toen ze verkering kregen.

Huwelijksdag

Het echtpaar had een gezellige bruiloft. Het was een gewone boerenbruiloft. Het huwelijk werd kerkelijk bevestigd door ds. Hage. Kenmerkend was dat er op de bruiloft veel dikke sigaren gerookt werden.

Wonen

Na hun trouwen gingen ze in Biggekerke wonen. Ze zijn 4 keer verhuisd, maar in Biggekerke blijven wonen. Sinds 2021 woont mevrouw Maljaars in Eben-Haëzer. Ze vinden het erg moeilijk om de laatste periode van hun leven gescheiden te leven. Toch ervaren ze daarin de kracht en ondersteuning van de Heere.

Nageslacht

Echtpaar Maljaars kreeg 4 kinderen waarvan er 2 overleden zijn. 1 kindje voor de geboorte en 1 kind op de leeftijd van 7 jaar. Daarnaast hebben ze 2 kleinkinderen.

Werk

Meneer Maljaars was landbouwer van beroep. Later werkte hij in de winter, als het rustig was in de landbouw, ook als stratenmaker.

Jaren ’60

De huwelijksdag was in de jaren ’60. Alles verliep niet zo gejaagd als tegenwoordig. Er was veel handwerk. Het werken gebeurde in rustig tempo, maar wel het waren lange werkdagen en dat 6 dagen per week.

Strenge winter

De heer vertelt: ‘het was een strenge winter van 1962 op 1963. Op oudejaarsdag lag er veel sneeuw, alle sloten waren vol gesneeuwd. Er strandde een auto voor de boerderij. Er stapte een man uit die naar de voordeur toe gelopen kwam. Maar daar was de sloot vol gestoven met sneeuw. Hij liep er in en verdween kopje onder in de sneeuw.’

Diamanten huwelijk

Een diamant is kostbaar. Het echtpaar ervaart deze mijlpaal in hun huwelijk ook als kostbaar. ‘We zijn dankbaar dit mee te mogen maken, ondanks de zorgen die er waren in het gezin,’ aldus meneer Maljaars. Ze vieren het klein in het Woonzorgcentrum. Wel krijgen ze bezoek van de burgemeester van de Gemeente Veere.