Werken aan duurzame zorg kan op verschillende manieren. Verzorgende Lian uit Eben-Haëzer neemt ons hieronder mee in hoe zij haar dag energiek doorbrengt. 🙂

Een energieke dag in het leven van Lian

Het is 6.00 uur, de wekker gaat. Er staat een nieuwe werkdag voor de deur! Na het ontbijt, wat mij energie geeft om te werken, stap ik op de fiets die vol energie op mij staat te wachten.

Om 6.50 uur stap ik de afdeling op waar mevrouw X mij tegemoetkomt. Ze roept ‘mama, waar ben je?’. Als ze me ziet, werpt ze zich in mijn armen, even een knuffel, zo energierijk!

Tot 10.00 uur wordt er met veel energie de ADL gegeven. Daarna is het tijd voor een kopje koffie om weer op te laden. Tijd voor elkaar, praatje hier en daar, wat heeft iemand nodig?

Als het 12.00 uur is, wordt de maaltijd genuttigd, ook weer om de energiepijl hoog te houden. De meeste cliënten gaan rusten maar ons werk gaat door. Denk aan rapporteren én mails lezen en beantwoorden.

Om 15.00 uur stapt een nieuwe, frisse collega binnen, het werk wordt overgedragen. Mijn energie is aan het einde van de werkdag wel wat minder, maar ik mag weer op laden. Mijn fiets staat op me te wachten en die brengt me, met de wind om mijn hoofd, naar huis. Daar ontlaad ik heerlijk van, om vervolgens weer op te laden!

Draag jij net als Lian een steentje bij aan duurzame zorg? Ontdek wat wij binnen Cedrah doen aan duurzaam rentmeesterschap: https://www.cedrah.nl/over-cedrah/duurzaam-rentmeesterschap-2/