Handen uit de mouwen voor d'Amandelhof

Op zaterdag 16 maart gaan in Woonzorgcentrum d’Amandelhof de handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Er heerst een gezellige drukte.


Heerlijk fris
Overal wordt gepoetst. Door oud èn jong. Zo boent Sebastiaan van bijna 7 de leuningen in de gangen schoon. In het winkeltje maken vrijwilligers de schappen schoon. ‘Dat kan geen kwaad!’ is de mening van een van de vrijwilligers. Het water in haar emmer kleurt lekker grijs. Tamar (bijna 10) helpt de producten weer terug te zetten op de planken, netjes op houdbaarheidsdatum.
Bewonersactiviteit
Voor de bewoners is er een leuke activiteit. Zij vullen een theeglas met decoratiesteentjes en poten er een vetplantje in. De vrijwilligers zorgen dat ook de bewoners die de activiteit niet kunnen bijwonen, een plantje krijgen. Een paar meisjes doen een spelletje mens-erger-je-niet met bewoners. Er wordt lekker afgegooid.


Sterke mannen
Een aantal sterke mannen heeft in no time een flinke klus geklaard: zij hebben een loodzwaar bad dat niet meer wordt gebruikt, gedemonteerd en afgevoerd.
In een andere gang klinkt het geluid van een boor: een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat in de badkamer van elke bewoner een plank wordt opgehangen, zodat de bewoners wat meer opbergruimte hebben.

Geen punt
Ondanks het regenachtige weer is er ook in de tuin bedrijvigheid. Twee jongens die voor hun maatschappelijke stage komen helpen, vinden het geen punt dat het regent. Zij harken bergen bladeren bij elkaar. Eenmaal weer binnen doen de jongens nog een potje rummikub met een bewoner, die het potje wint en grijnst: ‘Ja, ik ben niet dom hoor!’.


Welverdiend
Aan het eind van de ochtend genieten bewoners en vrijwilligers met elkaar van een welverdiend bord patat. We mogen terugzien op een mooie dag. Dankzij de hulp van al deze enthousiaste vrijwilligers konden we al deze klussen doen!