Wie Beth-San betreedt komt direct binnen in het atrium, de centrale ontmoetingsruimte waar vele activiteiten plaatsvinden. Regiomanager Roeland van Everdingen legt uit waarom vernieuwing nodig was: ‘Een deel van de oude meubels van deze ruimte was door het intensieve gebruik versleten. En af en toe was er ook meubilair bijgekocht, wat niet meer leverbaar was in dezelfde stijl. Het was daardoor geen mooie eenheid meer’.

Daarom was er de wens om het atrium en het restaurant weer een sfeervol, aantrekkelijk en professioneel aanzien te geven. ‘Een werkgroep heeft toen samen met een leverancier, die gespecialiseerd is in ouderenzorg, nagedacht heeft over mooi, duurzaam, geschikt en gebruikersvriendelijk meubilair’ vervolgt Roeland. ‘Na een testfase is er gekozen voor twee soorten stoelen met een groot zitcomfort en die makkelijk verschuifbaar zijn. Voor de tafels is gekozen voor verrijdbare varianten omdat deze vaak verplaatst worden al naar gelang de opstelling en zetting van het gebruik. Aan zo’n aanschaf hangt een behoorlijk prijskaartje. Mede dankzij giften van De Vrienden van Beth-San, de Stichting Vrienden en de Tweedekanswinkel Moerkapelle is het gelukt om de meubels van het atrium te vernieuwen. We zijn hen zeer dankbaar voor hun bijdrage’.

De oude meubels die nog bruikbaar waren zijn naar de huiskamers, de multizaal of de Oekraïne gegaan. Het meubilair van het restaurant is nog niet vernieuwd. ‘Helaas was dat financieel niet haalbaar’ verklaart de regiomanager. ‘Op dit moment zoeken we naar mogelijkheden en sponsors om ook deze aanschaf, hopelijk dit jaar nog te kunnen realiseren’.

De Vrienden van Beth-San bij de door hun gesponsorde stamtafel