Bingo

De bedoeling was om drie avonden lang drie verschillende routes door het dorp te lopen. Net als bij de echte avondvierdaagse met een start en finish, stempelkaart en tussenstop onderweg. Door de regen dreigde dag 1 van het evenement in het water te vallen, maar om de deelnemers en hun naasten niet onverrichter naar huis te sturen, knutselde de organisatie in allerijl een alternatief programma in elkaar: in plaats van aan de wandel gingen de ouderen aan de bingo in een zaaltje op de eigen locatie.

Een doosje Wilhelminapepermunten, chocola of douchegel rijker waren er ook zónder wandeling aan het eind van de avond toch veel tevreden gezichten.

Het oude dorp

Woensdagavond kon het wandelprogramma gelukkig wel van start. Rond 18:45 uur knipten twee bewoners bij het hoofdgebouw aan de Fluiterlaan een lint door waarmee de activiteit officieel werd geopend. Voorzien van rood-wit-blauwe vlaggetjes en met stempelkaart in de hand wandelde de groep richting de IJssel en de oude straatjes in het centrum van het dorp.

De stijle dijk op -en een stuk verderop nog een ander bruggetje- leverde met name de begeleiders flink wat fysieke uitdaging op, maar bij de bejaarde participanten tijdens de tocht volop glimmende ogen en stralende blikken. Zeker ook toen ze bij de tussenstop hun eerste stempels verdienden en naast iets te drinken ook getrakteerd werden op een contrabasconcert door een kleinzoon van een van de medewerkers en de support van Teunis Stoop, de bestuurder van Cedrah die bij de groep aansloot en sportief meewandelde.

Medaille

Op donderdag voerde de route via de Bermweg en het Ooievaarspad richting Kanaalpad. Ook hier onderweg een tussenstop en stempels te verdienen en tweemaal een brug waar het weer flink duwen was, maar met elkaar genoten 42 bewoners en evenzoveel begeleiders van het buiten zijn en de wandeling door de omgeving. Met de Amandelhof alweer in zicht moedigde een trompettist iedereen aan met een uitvoering van het bekende We zijn er bijna! Aan de finishlijn werden de deelnemers en hun naasten onthaald door regiomanager Marianne de Vries en wethouder Harriët Westerdijk, die beiden de taak hadden om mooi gehaakte medailles op te spelden en een bloemetje uit te reiken* aan iedereen die meegedaan had. Het festijn werd feestelijk afgesloten met een welverdiende coupe ijs met advocaat en slagroom, waarna de bewoners heerlijk te rusten gingen en de begeleiders en organisatoren even later niet minder.

*Bloemen gesponsord door Tuincentrum Van der Spek uit Zevenhuizen; waarvoor hartelijk dank!