Lionsclub schenkt Beth-San beleeftafel

 

De bewoners van woonzorgcentrum Beth San zijn er al enige maanden mee in de weer, maar beleefden vrijdag 26 februari de officiële onthulling van de Beleeftafel: een digitale activiteitentafel die ouderen met dementie prikkelt en gezelligheid brengt.


"Een mooi ding", zegt meneer Ockerse nadat hij door met zijn hand over het beeldscherm te wrijven al het 'zand' van het beeldscherm heeft geveegd en er een afbeelding van een oude Rolls Royce tevoorschijn is gekomen. "Die zou ik ook wel willen hebben. Mét chauffeur."

De Beleeftafel is gefinancierd met gelden van de Lionsclub, die ze vorig jaar met de Zuidplas Rally bijeenbrachten. Lions Peter van Duijn en Cees van Mullem kwamen vrijdag naar Beth San om het apparaat officieel in gebruik te nemen. Ze speelden een spreekwoordenspel en zagen hoe bewoners zich vermaken met zandveegplaten.

Leerling-verpleegkundigen Marianne van Eijk en Mieke Hoogendoorn, die het apparaat in het kader van een schoolopdracht over technologie in de zorg uitzochten, hopen dat mantelzorgers met hun familie goed gebruik zullen maken van het apparaat.