Geslaagde NL-doet dag in woonzorgcentrum Eben-Haezer

In Woonzorgcentrum Eben-Haëzer bruiste van de activiteiten tijdens de Nationale Vrijwilligersdag NL Doet op zaterdag 12 maart 2016. Een enthousiaste groep van 60 vrijwilligers stak deze morgen de handen uit de mouwen.

Het tuinmeubilair werd gesopt, de ramen werden gezeemd en de personeelskamer kreeg een grote schoonmaakbeurt. Rolstoelen en rollators van bewoners kregen een sopje; tijdens het wassen konden de bewoners gezellig een praatje maken met de vrijwilligers. Verder werden er pannenkoeken en een aantal taarten gebakken op de woongroepen. De bewoners konden genieten van Oudhollandse spelen of een rondje wandelen en genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje. De vrijwilligers waren erg divers; zo hadden we vriendinnen, familieleden van bewoners, een groep van internationale studenten en het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland in ons midden. Na afloop genoten de vrijwilligers samen met de bewoners van een frietmaaltijd in restaurant Zeelicht van Eben-Haëzer.

College van Gedeputeerde Staten
Het college van Gedeputeerde Staten vindt vrijwilligerswerk voor Zeeland van groot belang en heeft daarom deze morgen in woonzorgcentrum Eben-Haëzer een bijdrage geleverd aan NLdoet. Commissaris van de Koning Han Polman en gedeputeerde Harry van der Maas namen de deurposten onder handen, gedeputeerde Ben de Reu lapte de ramen en gedeputeerde Jo-Annes de Bat bakte appeltaarten, daarbij geassisteerd door zijn kinderen. Er was ook nog tijd voor Oudhollandse spelletjes en een goed gesprek met de bewoners van Eben-Haëzer.


Enthousiaste vrijwilligers
We kijken terug op een geweldig succesvolle dag! Het was erg gezellig en de opkomst was overweldigend. Er is deze morgen veel werk verzet. Locatiemanager Carien van den Berg is dankbaar voor hun inzet: “De hulp van vrijwilligers is voor Eben-Haëzer onmisbaar. Ik wil alle vrijwilligers en medewerkers bedanken voor hun belangeloze inzet op deze dag!”