Kick-off Week Zorg en Welzijn met Kees van der Staaij in Beth-San

Al vroeg zaten de eerste bewoners klaar voor de dagopening op 14 maart. De dagopening werd deze dag niet door de locatiemanager of teamleider gedaan, maar door een bijzondere gast. Nou ja bijzonder…..Voor sommige bewoners was het gewoon een voormalig achterbuurman of plaatsgenoot.
Kees van der Staaij kwam naar Beth-San om de landelijke Week van Zorg en Welzijn te openen. De Week van Zorg en Welzijn is bedoeld om de beeldvorming en het imago van de zorg- en welzijnssector in Nederland te stimuleren en ook om de toekomstige generatie een kijkje te bieden in de keuken van de zorg.
Na binnenkomst werd Kees van der Staaij gelijk voor het blok gezet om de dagopening te doen. Hij deed dit graag. “Het is mooi en bijzonder om met elkaar door het geloof verbonden te zijn en samen Het Woord te lezen en Psalmen te zingen” verklaarde hij. Na de dagopening dronk hij koffie met de bewoners en fietste met de heer Lekkerkerker de Hofstad route op de labyrintfiets.

Ondertussen was groep 8 van de Rehobothschool gearriveerd, samen met Van der Staaij zouden zij een interactieve zorgles ontvangen van onze praktijkopleider Evelien. Evelien nam de kinderen aan de hand van ervaringsverhalen mee naar het werken in de zorg. Levend schetste zij diverse anekdotes uit het dagelijkse leven van een verzorgende. Zowel de kinderen, als ook de volwassen aanwezige gasten van de organisatie van de Week van Zorg en Welzijn, hingen aan haar lippen. Heel duidelijk kwam naar voren dat verzorgenden geduldig, liefdevol en vindingrijk moeten zijn om hun werk te kunnen doen. Maar ook hoe mooi en dankbaar het werk is.
Tot grote hilariteit van de leerlingen mochten een aantal kinderen ervaren hoe het is om met een tillift getransporteerd te worden. Kees van der Staaij mocht ervaren hoe het is om niets meer te zien en dan een maaltijd voorgeschoteld te krijgen zonder dat erbij uitgelegd wordt wat het is. Evelien maakte een lekker papje van appelmoes en sambal voor hem klaar, maar liet door een leerling uiteindelijk toch maar gewone appelmoes te eten geven.
Aan het einde van de les zeiden twee leerlingen tegen elkaar “t lijkt me echt gaaf om hier te werken” en Kees van der Staaij twitterde na zijn bezoek: Mooi werk! Een geslaagd bezoek dus!