Weer bezoek in Beth-San

Op 19 mei hoorden we met blijdschap aan dat het kabinet beperkt bezoek in de verpleeghuizen onder strikte voorwaarden weer toestaat. Nadat het bezoekplan door het CCT goedgekeurd was, konden we op donderdag 28 mei de eerste bezoeker ontvangen.

Plony Herweijer verteld hoe het voor haar was om weer voor het eerst op bezoek te gaan bij haar moeder :

“Eindelijk, na tien weken is het zo ver! Tien weken van dagelijks bellen, dagelijks zwaaien en bellen van achter het hek, dagelijks contact op afstand. De deur van Beth San gaat weer voor me open. Ik loop door de gang, sta voor de deur van de kamer van mijn moeder. Thuis had ik me er op voorbereid. Ik voelde me zenuwachtig en hield mezelf voor dat ik moeder elke dag had gezien van achter het raam, dat zou dan nu ‘alleen maar’ van wat dichterbij zijn…
Ik zie haar al zitten, doe de deur open. En dan breek ik. Moeder! Tranen, tranen, tranen. Onbeschrijflijk, wat er door me heen gaat. Wat er door moeder heen gaat. Niets kunnen zeggen, alleen maar bij elkaar zijn, “Kind, dat je nou toch nog mag komen… Ik heb je zo gemist…”
Samen hebben we de Heere gedankt. Wat heerlijk, om moeder weer te horen bidden! Loof de HEERE mijn ziel, en vergeet geen van Zijn weldaden!
Een uur is zo voorbij. We nemen afscheid. Nog een week wachten, dan mag ik weer.”

Omdat er enkel één vaste bezoeker mag komen vinden er ook nog steeds raam en tuinbezoeken plaats.