Bewoners d'Amandelhof vieren Koningsdag

De bewoners van woonzorgcentrum d’Amandelhof kunnen al wekenlang geen bezoek ontvangen. Dat is moeilijk voor hen. Maar door diverse activiteiten wordt Koningsdag voor hen toch een beetje bijzonder. Op afstand, maar toch een klein feestje. 

Oranjetompoucen, oranje worteltjes, oranjebitter

’s Ochtends krijgen zij op hun kamer een kopje koffie met een heerlijke oranjetompouce. Daarna luisteren zij via de intercom naar een cd met vaderlandse liederen. De bewoners genieten van de liederen, die zij nog kennen van vroeger.

Tussen de middag is er een lekker menu met oranje worteltjes, oranje puree en een feestelijk toetje.

’s Middags wordt er via de intercom bingo gespeeld. Er wordt een verhaal voorgelezen over de vroegere Koninginne- en Koningsdagen. Hierin komen cijfers voor die de bewoners moeten wegstrepen op een uitgedeelde bingokaart. Alle bewoners ontvangen een klein presentje, zodat iedereen een prijsje heeft: een leuk pakketje met thee, Wilhelminapepermunt en koninklijke bonbons. Daarna kunnen de bewoners op hun kamer nog kiezen uit een advocaatje of een oranjebitter.

Anders dan anders

‘Het gaat allemaal wel wat anders dan anders’ verzucht de activiteitenbegeleidster. ‘We kunnen niet zoals anders met elkaar in de zaal komen om koffie te drinken, gezamenlijk te eten en met elkaar een leuke activiteit te doen.’
De bewoners kijken terug op een fijne dag. ‘Het is moeilijk om alleen te zijn’ vindt één van hen. ‘Maar het personeel doet zo hun best om het gezellig te maken!’