Bewoners Beth-San genieten van concert, paarden en reptielen

Na het succes van vorig jaar werd ook dit jaar het jaarlijkse bewonersuitje in en rond woonzorgcentrum Beth-San georganiseerd.

Mobiliteit
‘Onze bewoners en cliënten zijn minder mobiel dan een aantal jaren geleden’ vertelt Jan-Dirk Meijering, locatiemanager Beth-San. ‘Met een bus opstap gaan kost veel tijd doordat alle rolstoelgebruikers met een lift in en uit de bus gaan. Daarom hebben we besloten om een keuze programma in Beth-San en omgeving aan te bieden. Bewoners zijn geen tijd en energie kwijt aan de busreis. Ook kunnen ze tussendoor even rusten of kiezen voor een gedeelte van het programma, als een hele dag met activiteiten te veel voor hen is. Voor bijna alle bewoners was het daarom nu mogelijk om aan deze prachtige dag mee te doen. Heel mooi om te zien hoe iedereen genoot.'besluit Jan-Dirk.

Concert Animé
De dag begon met een korte wandeling naar De Rank, waar een overheerlijke koffietafel geserveerd werd. Vervolgens genoten de bewoners van een concert en samenzang o.l.v. ensemble Animé in de Hervormde kerk. Bij terugkeer in Beth-San stonden er lange rijen feestelijk gedekte tafels klaar en kon iedereen smullen van pannenkoeken met boerenjongens of kersen.


Keuzeprogramma; klankbeelden, paardentram en vogelshow
’s Middags volgde er een keuze programma waarbij gekozen kon worden uit klankbeelden over de natuur door Gert-Jan Cromwijk, reptielenshow Exotus Serpenti of paardentram. Iedereen had de mogelijkheid om deel te nemen aan twee onderdelen. De paardentrams waren ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de reptielenshow Exotus Serpenti vond binnen in het Atrium plaats. Daardoor was het voor vrijwel iedereen mogelijk om deel te nemen en te genieten van het programma. En dat werd dan ook volop gedaan. De reacties op het programma waren unaniem vol lof.