Jubileumweek 45 jaar d'Amandelhof - deel 4: jubileumuitje vrijwilligers en medewerkers

Vrijdagmiddag 14 juni. Vandaag vieren we het 45-jarig jubileum van d’Amandelhof met een uitje voor vrijwilligers en medewerkers. Rond half vier arriveren de eerste gasten bij De Theetuin in Ridderkerk. Al gauw stroomt het terras vol mensen die een plekje zoeken en een praatje maken. Het is prachtig weer, dat is erg fijn op deze locatie aan het water. Als iedereen een drankje heeft gekregen, heet locatiemanager Marianne de Vries iedereen van harte welkom.

Hierna is er tijd voor een activiteit naar keuze. Vooral de fluisterboten zijn erg in trek. De bootjes wiebelen behoorlijk bij het aan boord gaan. Dit veroorzaakt wel wat hilariteit. Halverwege begeeft een van de fluisterboten het, maar gelukkig komt een van de medewerkers eraan en repareert het bootje op het water. Een klein aantal mensen wil wel wat actievers doen op het water; zij trappen rond op hun waterfiets.

Ondanks het mooie weer zijn de bowlingbanen binnen druk bezet. Vol enthousiasme worden de ballen gegooid. We zien familieleden die tegen elkaar spelen. Een vader en zijn twee zoons die op zondagmiddag met elkaar het psalmzanguurtje in d’Amandelhof verzorgen, moedigen elkaar eensgezind aan.
Op de midgetgolfbaan naast het terras is jong en oud ook gezellig met elkaar bezig. Sommigen doen het meer om de gezelligheid dan om het midgetgolfen: ‘Ik kan beter praten dan midgetgolfen’ constateert een collega. Ook Dirk (18) en zijn broer Gert (15) zijn van de partij. Zij werken naast hun opleiding met veel plezier in d’Amandelhof en helpen bij het broodrondje, de avondeetgroep en in de keuken.

Anderen zitten op het terras en maken een praatje, met een drankje genietend van het lekkere zonnetje.


Om zes uur komt iedereen weer bij elkaar en staat er een overheerlijk buffet klaar: talloze voorgerechtjes, hoofdgerechten met live cooking en een uitgebreid dessertbuffet. Zo veel keus! De schuifpui van de zaal gaat open, waardoor we zowel binnen als buiten kunnen zitten. Een groepje jonge meiden zit met elkaar op het terras. Zij zijn bij d’Amandelhof betrokken als vrijwilliger of als vakantiekracht. Er hangt een ontspannen sfeer. Aan de tafels wordt gezellig gepraat, terwijl we genieten van het heerlijke eten.


Wat mooi om op deze manier als vrijwilligers en medewerkers met elkaar het jubileum te vieren. Een mooie afsluiting van de jubileumweek!