Gezellige drukte bij zomerfair d'Amandelhof

Snuffelen
Woensdagmiddag 4 juli werd er een gezellige zomerfair gehouden in Woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel. Het was een drukte van belang. Buiten hing de vlag uit met ballonnen. De Hofzaal stond vol met verkooptafels, waarachter medewerkers en vrijwilligers allerlei spulletjes verkochten. Bewoners en hun familieleden snuffelden tussen de mooie fotokaarten, boeken en ‘rommelmarktspulletjes’. Verder waren er onder andere snoeprollen, bloemen, planten en zeeppompjes met leuke teksten erop te koop. Voor de panty’s was vanwege het warme weer wat minder belangstelling. Van een grote pot vol Engelse drop kon de inhoud worden geraden. Er hing een gezellige sfeer.

Nieuwsgierig
Met het prachtige zomerweer zat het terras vol. Daar was het in de schaduw goed toeven. Er werd koffie en thee geschonken, er was appeltaart. Ook de ijsjes vonden gretig aftrek. Een bewoner kwam een poosje gezellig op het terras zitten. Nee, ze hoefde geen drinken. Ze kwam alleen even kijken. ‘Kijk, ik woon daar ergens. Ik zag al die gezelligheid, en ik dacht: Ik ga eens kijken. Ik ben niet nieuwsgierig hoor, ik wil alleen graag alles weten…’

Fietslabyrint
De opbrengst van deze zomerfair is bestemd voor uitbreiding van het fietslabyrint van d’Amandelhof. Met dit systeem kunnen bewoners interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer.