Handen uit de mouwen tijdens NL doet in d'Amandelhof

Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart was het zover: tientallen vrijwilligers zetten zich in d’Amandelhof gezamenlijk in voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land.

Massale opkomst
Jong en oud gingen massaal aan de slag voor uiteenlopende vrijwilligersklussen. In d’Amandelhof te Capelle aan den IJssel hielpen familieleden, vrijwilligers en medewerkers mee aan allerlei klussen. Er werd schoongemaakt en geschilderd en de tuin werd weer helemaal zomerklaar gemaakt. Een lokaal bedrijf leverde een hoop vrijwilligers én lekkere taart. Naast hard werken, was er ook ruimte voor gezelligheid. Samen met de bewoners zijn lente-bloemstukjes gemaakt en spelletjes gedaan. Aan het einde van een ochtend hard werken was er patat voor iedereen. Het was geweldig om zoveel animo voor deze vrijwilligersdag in d’Amandelhof te merken.

Geslaagde dag
De vrijwilligers kijken terug op een geslaagde dag. Adriana de Leeuw, coördinator informele zorg binnen d’Amandelhof, benadrukt het belang van deze dag: ‘Ontmoeting tussen jong en oud, gezamenlijk een klus klaren; het geeft een gevoel van verbinding, ook met mensen die je nog niet kent’. Deze dag begint voor d’Amandelhof een traditie te worden: hopelijk tot volgend jaar!’