Bewoners Beth-San genieten buiten met NLdoet


Hilariteit bij de geiten. Van links naar rechts Tineke Bac, mevrouw Jongejan, mevrouw Dogterom en Renate Rensen.

In woonzorgcentrum Beth-San hielpen vrijdag 10 maart vrijwilligers van buitenaf, medewerkers en mantelzorgers met uiteenlopende activiteiten. Die varieerden van schoonmaakklussen tot een voet- of handverzorging en van een ritje op de duofiets tot een bezoekje aan de kerken in het dorp.

Eske Slingerland (19), Tineke Bac (18) en Renate Rensen (18) behoren tot een groep van dertig leerlingen van het Goudse Hoornbeeck College, die in het kader van NLdoet kwam helpen. "We vinden het heel leuk om die mensen blij te maken", zei Eske Slingerland, die net als de andere twee derdejaars student Verpleegkunde is. Alledrie wonen ze in Moerkapelle.

Met een aantal bewoners gingen de dames een half uurtje frisse lucht happen in de polder en de geiten voeren. "Sommige mensen hebben echt naar deze dag uitgekeken", weet Slingerland. "Dinsdag was ik hier voor stage en toen zei een mevrouw: vrijdag hebben we een leuke dag, hè?"

Normaal is er weinig tijd voor dit soort dingen. Het is haasten tegenwoordig, ook bij de dagelijkse verzorging. "Dat is vooral erg voor mensen die alleen zitten", vult mevrouw Dogterom aan, die nog niet lang met haar man in Beth-San woont. Eske Slingerland weet wel waarom: "Het enige contact voor die mensen op een dag is juist die verzorging."

bron: Hart van Holland Zuidplas