Mantelzorgers van Cedrah spannen de kroon!

Op maandag 10 november 2014, de Dag van de Mantelzorg, werden drie mantelzorgers van Cedrah verrast door Teunis Stoop, de bestuurder van Cedrah. Door hen een prachtig boeket te overhandigen, bedankte hij symbolisch alle mantelzorgers die een bijdrage leveren aan de zorg voor de bewoners van de woonzorgcentra Cedrah.

Bestuurder Stoop vindt de inzet van de mantelzorgers van Cedrah van grote waarde: "Iedere mantelzorger levert – samen met de medewerkers en vrijwilligers – op zijn of haar manier een liefdevolle bijdrage aan de zorg voor de bewoners van Cedrah. Ik vind het bijzonder om terug te horen hoe dankbaar de mantelzorgers zijn voor de zorg die hun familielid bij ons krijgt."

Gangmaker aan de koffietafel
De heer Huisman woont samen met zijn vrouw in woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel. Beiden vitaal van geest, maar mevrouw Huisman heeft als gevolg van een CVA in 2009 zorg en ondersteuning nodig. Meneer Huisman doet heel veel in het gezamenlijke huishouden en is de gangmaker aan de ‘mannentafel’ bij het dagelijks koffiedrinken in d’Amandelhof. Hij en zijn vrouw zijn erg blij met het boeket: “U mag gerust elke week langskomen hoor!”
 


Teunis Stoop overhandigt het boeket aan de heer Huisman

Van grote waarde
Mevrouw Van Velzen, bewoonster van woonzorgcentrum Rehoboth in Goes, krijgt zes dagen per week bezoek van haar broer en zus. Mevrouw heeft het syndroom van Down en sinds enige tijd ook de ziekte van Alzheimer. Broer en zus Van Velzen helpen haar bij het eten en drinken, maar bieden daarnaast ook een helpende hand op de woongroep van hun zus. Ook zij kregen uit handen van bestuurder Stoop beiden een prachtig boeket, als dank voor hun inzet. Teamleider Suzan Wouters: “Familie Van Velzen is van grote waarde voor de woongroep!”
 

Familie Van Velzen ontvangt een boeket van Teunis Stoop

Jij spant de kroon!
Op alle locaties bedanken de bewoners van de woonzorgcentra van Cedrah zelf hun mantelzorger met een klein cadeautje, vergezeld van een zelfgeschreven boodschap. ‘Dankjewel! Jij spant de kroon’, staat er op het glazen potje met Wilhelmina pepermunt. Mevrouw Kruidenier, bewoonster van woonzorgcentrum Uitzicht in Vlaardingen, overhandigde het cadeautje aan haar zoon. Ze is blij en dankbaar dat hij haar in alles ondersteunt! 


 Mevrouw Kruidenier bedankt haar zoon; ze is blij dat hij haar in alles ondersteunt!