Beth-San is mantelzorgers dankbaar

10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag wordt er landelijk aandacht gevraagd voor iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft en worden alle mantelzorgers is het zonnetje gezet. Ook woonzorgcentrum Beth-San is de mantelzorgers heel dankbaar voor hun inzet en hulp op wat voor manier dan ook. Wekelijks op bezoek, samen naar de dokter, stofzuigen of samen wandelen; het is allemaal van grote waarde.

Ook in een zorginstelling is het heel belangrijk dat een cliënt omringd wordt met zorg, die de warmte en bekendheid van de eigen sociale omgeving heeft. Beth-San is dan ook erg blij met de inzet van de mantelzorgers en vindt de samenwerking tussen de cliënten, mantelzorgers en medewerkers heel belangrijk.

 

Iedere afdeling gaf zelf invulling over de manier waarop ze haar mantelzorgers in het zonnetje wilde zetten. De mantelzorgers werden verwend met een high-tea, lekkers, bonbons, gebak of een bosje bloemen. Vanuit het (locatie)management ontvingen alle mantelzorgers een kaart waarop de dank voor hun inzet verwoord werd.
Mantelzorger zijn, kan ook zwaar zijn. Mede daarom heeft Beth-San in samenwerking met de NPV en Diákonos een Info-punt in Beth-San geopend. Elke tweede dinsdag van de maand van 10.30-11.30 uur kunnen alle inwoners van Moerkapelle hun vragen over vrijwillige ondersteuning en welzijn stellen bij de stand in het Atrium van Beth-San, Wilde Veenen 1. Ook houdt Beth-San in samenwerking met Agathos 3x per jaar een mantelzorgavond, waar mantelzorgers toegerust worden en ervaringen kunnen delen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar Annelies Simons, coördinator informele zorg tel: 079-5931840.