Terugblik jubileumweek 50 jaar Rehoboth

In de week van 19 t/m 24 september vierde woonzorgcentrum Rehoboth in Goes haar 50-jarig bestaan. Een bijzondere mijlpaal, waar we in dankbaarheid bij stil hebben gestaan. Samen met de bewoners, medewerkers en vrijwilligers kijken we terug op een mooie jubileumweek.

Op maandag 19 september hebben de bewoners samen met de  cliëntenraad van Rehoboth genoten van een heerlijke mosselmaaltijd. Tijdens deze maaltijd kreeg locatiemanager Kees van Moolenbroek een prachtige klok aangeboden. 'De huidige klok heeft 26 miljoen keer getikt’, vertelde de voorzitter van de cliëntenraad. Dus werd het tijd voor een nieuwe klok. Een mooi cadeau voor in het nieuwe restaurant van Rehoboth.

 

Koffie drinken met de wijk
Onder het genot van een bakje koffie en een lekker taartje konden inwoners van Goes-Oost en bewoners van Rehoboth op dinsdagochtend nader kennis met elkaar maken. ‘Ik zie u altijd lopen’, vertelde een wijkbewoner, ‘maar ik heb u nog nooit gesproken. Leuk dat dit nu kan!’ De bewoners boden locatiemanager Kees van Moolenbroek een gezamenlijk cadeau aan: een mooie zuil voor de ontvangsthal, waarop straks de Bijbel van Rehoboth een mooie plek kan innemen.

Geschiedenis luchtvaart Zeeland
Woensdagmiddag gaf de heer Van Dijk van stichting Wings of Victory een boeiende presentatie over de geschiedenis van de luchtvaart boven Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder de aanwezigen werden twee rondvluchten verloot. Bestuurder Teunis Stoop was ook aanwezig en trok twee winnaars, een medewerker en een bewoonster van Rehoboth.Kennismarkt

Op donderdag 22 september was er een kennismarkt voor medewerkers en vrijwilligers. Er konden allerlei workshops gevolgd worden: tilvaardigheden, dementie, identiteit, haar opsteken, etc. Het was een gezellige middag, die zeer gewaardeerd werd door de enthousiaste deelnemers!

Samen zingen
‘Dit was het leukste van de hele week!’, aldus een bewoner over het bezoek van de kinderen uit groep 6 van de Koelmanschool in Goes. De kinderen zongen de bewoners toe, maar ook andersom. De bewoners hebben er enorm van genoten!

 

Markt en Amerikaanse veiling
In het zonovergoten Goes-Oost was het op zaterdag 24 september een gezellige drukte in en rond Rehoboth. Vanuit de verte kon je de boog voor Rehoboth al zien: daar is iets te doen! Struinen over de rommelmarkt, genieten van een bakje koffie met bolus, een broodje hamburger of kibbeling eten; er was genoeg te doen voor jong en oud. We kijken terug op een gezellige dag!Reünie

De reünie op zaterdagmiddag 1 oktober was voor veel oud-medewerkers en -vrijwilligers een goede reden om elkaar weer eens te ontmoeten. Het was een hartverwarmend weerzien en vanaf het eerste moment werd het restaurant van Rehoboth gevuld met verhalen. Onder het genot van een hapje en drankje werden foto’s uit de oude doos bekeken. Ook was er gelegenheid voor een rondleiding door het gebouw, waar velen gebruik van maakte. De reünie werd afgesloten met een broodmaaltijd.Jubileumbijeenkomst
’s Avonds was er een muzikale jubileumbijeenkomst in de Sionkerk in Goes. Onder het thema Dankbaarheid stonden we stil bij de naam Rehoboth – de Heere heeft ruimte gemaakt – en blikten we terug op de achterliggende 50 jaar. De avond werd muzikaal omlijst door samenzang en een uitvoering van mannenkoor De Lofzang en jeugdkoor Jong Asaf. Het was een mooie en bijzondere avond, waarmee de viering van het jubileum afgesloten werd.

Dankbaarheid
We kijken in dankbaarheid terug op alles wat de Heere gegeven heeft en zien vooruit in afhankelijkheid van Hem en in vertrouwen op Zijn leiding. Rehoboth: de Heere heeft ruimte gemaakt!