Motomed voor bewoners van woonzorgcentrum Rehoboth

Op 2 juni 2015 is het zover: Miranda Louwerse van Harting-Bank overhandigd aan woonzorgcentrum Rehoboth de langgewenste Motomed en geeft een demonstratie en instructies aan bewoners, vrijwilligers en personeel.

Na het koffiedrinken in de zaal start de demonstratie. De bewoners zijn één en al aandacht. Er zijn zelfs een aantal bewoners die het aandurven om plaats te nemen achter de motomed. De Motomed is een bewegingtrainer die speciaal ontwikkeld is om bewegen voor personen met een bewegingsbeperking mogelijk te maken. Bewegen is van groot belang en heeft een positieve invloed op lichaam en geest. De benen worden warm en minder pijnlijk, spieren worden soepeler en spasmen kunnen worden verminderd. Daarbij wordt de bloedcirculatie geactiveerd, waardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd en het natuurlijke afweersysteem wordt versterkt.

Locatiemanager Kees van Moolenbroek: “Wij zijn blij dat onze bewoners gebruik kunnen maken van zo’n prachtig hulpmiddel bij de beweging die zij dagelijks nodig hebben”.
De aanschaf van de Motemed is mogelijk gemaakt door de opbrengst van de markt die in het najaar van 2014 werd gehouden in en rondom het woonzorgcentrum.