Cedrah gaat verder bouwen in Beth-San

Onder reformatorische ouderen is veel belangstelling voor nieuwe seniorenappartementen op de ontwikkellocatie naast woonzorgcentrum Beth-San. Dat concluderen wij na aanleiding van een marktonderzoek onder senioren uit onze kerkelijke achterban in Moerkapelle en omstreken.

Grote opkomst informatieavond
Tijdens een informatieavond in Beth-San op woensdag 31 januari presenteerde Cedrah de resultaten aan een geïnteresseerd publiek. Het onderzoek laat zien dat er een grote vraag is naar huur- en koopappartementen in het hogere segment, met name bij ouderen met een indicatie voor thuiszorg of huishoudelijke hulp. Vooral de ruimere appartementen zijn geliefd bij de 65-plussers.

Identiteit
Binnen een termijn van drie jaar wensen ruim zestig respondenten een appartement bij Cedrah te betrekken en nog eens ruim 30 verkiezen dit binnen een termijn van drie tot vijf jaar. Hiernaast beschouwen deelnemers identiteitsgebonden activiteiten en de nabijheid van een kerk als cruciaal.

Nieuwbouwplannen
Sinds 2011 is Beth-San gehuisvest in een gloednieuw pand. Twee jaar geleden zijn dertig woningen van het aangrenzende wooncomplex de Wilde Veenen volledig gerenoveerd.  “Bewoners kunnen hier gebruik maken van identiteitsgebonden zorg en de diensten van Cedrah. Met de plannen voor moderne, toekomstbestendige en duurzame seniorenappartementen wordt de laatste nieuwbouwfase afgerond, ” laat vastgoedmanager Christiaan van de Wege weten.