Officiële opening dementie- beleeftuin Woonzorgcentrum Rehoboth

Woonzorgcentrum Rehoboth in Goes opende vandaag officieel haar dementie- beleeftuin op woongroep De Zwaluw. Wat eerst een saaie binnentuin was is door Verheij Integrale Groenzorg omgetoverd tot een mooi geheel. De bewoners kunnen de tuin met al hun zintuigen beleven: er is van alles om te zien, te ruiken, te proeven en te voelen.

Stimulans
In de dementie- beleeftuin gaat het om het beleven van geuren, kleuren en smaken. Alle zintuigen komen in actie en roepen herkenning en herinneringen op. Tevens worden bewoners gestimuleerd vaker naar buiten te gaan en buitenlucht is voor iedereen belangrijk.

3 keer is scheepsrecht
Tijdens de jubileumweek 50-jaar Rehoboth in 2016 ontving Woonzorgcentrum Rehoboth uit handen van bestuurder, Teunis Stoop, een prachtig waterornament. Bij plaatsing bleek de grootste steen gebroken en de geleverde vervangende steen was niet de juiste. Inmiddels staat het waterornament in de vernieuwde tuin en is tijdens de officiële opening door de bestuurder onthuld met de woorden, “3 keer is scheepsrecht”. 

Cadeautjes
Bij een feestelijk opening horen cadeautjes. Locatiemanager Kees van Moolenbroek bood de bewoners handgereedschap voor het onderhouden van de tuin en bloemen voor in de plantentafel aan. Trouwe vrijwilliger, Jaap Matthijsse, ontving een nieuwe tuinslang met sproeikop. Hij was erg verrast: “Dat hebben jullie goed onthouden!”.

In het water
Een hapje en een drankje aan het einde van de opening viel door de regen in het water. Nadat alle bewoners zich in de huiskamer hadden geïnstalleerd is er alsnog genoten van een hapje en een drankje waarmee de opening werd afgesloten.