Nieuwsbrief nieuwbouw Uitzicht juli 2020

In deze nieuwsbrief informeren we u graag over de actuele planning en een overzicht van werkzaamheden die binnen het nieuwbouwproject plaatsvinden.

Dinsdag 28 april was een heugelijke dag. Die dag vierden we het slaan van de eerste officiële paal. Bewoners en medewerkers konden meekijken via een live‐videoverbinding. Via deze link nog terug te kijken: https://vimeo.com/419849767. Bij het slaan van de eerste paal waren onder anderen de bestuurder van Cedrah Teunis Stoop, directeur van zorgkantoor DSW Dirk Pons en de voorzitter van de lokale cliëntenraad Gerrit Kruidenier betrokken. Zij hebben met verf een persoonlijke noot op de eerste paal aangebracht met de teksten 'Een mijlpaal #goedezorg', 'Vooruitzicht op toekomstbestendige zorg' en 'Een huis bouwt men met stenen, een tehuis met liefde'.

De aannemer was die ochtend vroeg al begonnen met het heiwerk en is daar zo'n twee weken mee bezig geweest. Voordat de palen geslagen werden heeft de aannemer de bouwplaats ingericht, waarvoor een aantal bomen gekapt moesten worden. Maar ook de grote zaal moest gesloopt worden, omdat een deel van de nieuwbouw op de plaats van de zaal komt te staan.

Na het aanbrengen van de funderingsbalken op de palen, heeft de aannemer de vloeren en wanden aangebracht waardoor de contouren van de ruwbouw steeds beter zichtbaar worden. Na de bouwvak (week 30 – 33) zal gestart worden met het aanbrengen van de gevels. Daarmee wordt de bouw afgesloten voor de weersinvloeden en kan de aannemer binnen gaan starten met de afbouw.