Kennismarkt voor personeel en vrijwilligers van Rehoboth en Hebron

Op dinsdag 11 juni hebben waren medewerkers en vrijwilligers van Rehoboth en Hebron aanwezig in de Petrakerk in Kapelle voor een kennismarkt, waar na de opening door locatiemanager Kees van Moolenbroek aan diverse workshops deelgenomen kon worden.

Jos Hovestad verzorgde een workshop over informatiebeveiliging. Pastoraal medewerker Simon van Koeveringe sprak over stervensbegeleiding en Marleen Poppe ging in gesprek met medewerkers over de veranderingen op het gebied van methodisch werken.

Verder kon er een workshop gevolgd worden over voedselveiligheid, erg interessant voor de keukenmedewerkers en vrijwilligers! De coördinator van vrijwilligersorganisatie ClaraThuis kwam iets vertellen over hun werk waarin zij ingezet kunnen worden bij het naderende levenseinde, om de cliënt zelf en de mantelzorgers te ontlasten in deze zware periode.

In de laatste workshop werd theoretische en praktische kennis opgedaan over het onderwerp niet-aangeboren hersenletsel. Met behulp van verschillende attributen kon men gedurende de workshop ervaren hoe het is om te leven met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. De één had een zware arm, de ander had een bril op waardoor alles wazig zag en weer iemand anders zat een half uur op een scheef kussen. Ieder moest aan het eind van deze workshop toegeven dat het erg zwaar, frustrerend en vooral erg vermoeiend was. Op deze manier hebben we ons een klein beetje kunnen verplaatsen in de cliënten met deze aandoening die dit dag in dag uit moeten ervaren.

We kunnen terugkijken op een mooie, waardevolle middag.