Samenwerking Cedrah en RST Zorgverleners voor thuiszorg op Walcheren en in Oosterschelderegio

Op 1 januari 2019 wordt de thuiszorg van RST Zorgverleners op Walcheren overgedragen aan zorgorganisatie Cedrah. De cliënten van RST op het Zeeuwse schiereiland kunnen met ingang van het nieuwe jaar voor hun zorg rekenen op Cedrah. De RST-medewerkers in het betreffende verzorgingsgebied worden opgenomen in het thuiszorgteam van woonzorgcentrum Eben-Haëzer, de locatie van Cedrah in Middelburg. In de Oosterschelderegio staat het thuiszorgteam van RST Zorgverleners klaar voor thuiszorgcliënten die buiten het woonzorgcentrum wonen. 

In het belang van reformatorische thuiszorg
Cedrah en RST Zorgverleners hebben eerder dit jaar de handen ineen geslagen in het belang van hun achterban en het – zoveel mogelijk – continueren van reformatorische thuiszorg. Tussen de twee zorgorganisaties is afgesproken dat Cedrah zich concentreert op behoud en uitbouw van de thuiszorg op Walcheren en RST Zorgverleners richt zich op behoud en uitbouw van de thuiszorg in de Oosterschelderegio (Zuid-Beveland/Reimerswaal). Teunis Stoop, bestuurder Cedrah: “Wij zijn blij dat wij de cliënten en medewerkers op zowel Walcheren als in de Oosterschelderegio zorg en werk kunnen blijven bieden.” Peter Boudewijn, bestuurder RST Zorgverleners, vult aan: “Door deze samenwerking tussen Cedrah en RST Zorgverleners kan de reformatorische thuiszorg toekomstbestendig voortgezet worden.”

Warme overdracht
In de afgelopen weken zijn de medewerkers van RST verwelkomd door Cedrah. Woonzorgcentrum Eben-Haëzer in Middelburg is voor het thuiszorgteam de nieuwe thuisbasis. Vanuit deze locatie van Cedrah ontvangen de thuiszorgcliënten hun zorg. Locatiemanager Leonie Boot: “Wij heten onze nieuwe collega’s van harte welkom. Door deze personeelsuitbreiding krijgen we ook meer competenties in huis, wat ten goede komt aan de kwaliteit van zorg.” Leonie Boot heeft in het belang van de cliënten gekozen voor een ‘warme overdracht’: “Dat betekent dat alle cliënten een bezoek ontvangen van hun thuiszorgmedewerker van RST tezamen met een medewerker van Cedrah. In het bijzijn van de cliënt wordt de zorgbehoefte besproken zodat de zorg straks zonder problemen kan worden gecontinueerd.” Voor thuiszorgcliënten in de Oosterschelderegio, die buiten een woonzorgcentrum wonen, geldt dat het thuiszorgteam van RST in Goes hen een warm welkom biedt.