“Dit is echt super chill!”

Op donderdag 18 oktober waren 28 leerlingen van een vmbo-2 klas van locatie Revius van het Wartburg College te gast bij woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel voor hun maatschappelijke stage. Locatiemanager Marianne de Vries ontving hen hartelijk waarna de klas in groepen werd verdeeld om aan de slag te gaan bij diverse activiteiten.

Samen werken

Vijf leerlingen gaan naar de keuken, waar ze worden aangekleed tot echte koks en pannenkoeken bakken voor het middageten. Ze gaan enthousiast aan de slag. “Beter dan op school zitten!”, is de mening van een meisje. De jongens maken een lekker toetje dat er heerlijk uitziet. “Dit is echt super chill!”, aldus een van de jongens.

Bij de afdeling ICT komt juist een storingsmelding binnen vanuit locatie Rehoboth in Rotterdam. Twee leerlingen gaan met de ICT’er mee om de storing te verhelpen. Een groepje jongens veegt op het terras de bladeren bij elkaar en maakt de tuinstoelen schoon. Twee jongens helpen de technische vrijwilliger met klussen.

In dagbesteding ‘t Hofje maakt een groepje leerlingen een pindaslinger met de bewoners. Ondertussen praten ze met de bewoners en stellen ze vragen, zoals “Mogen de mensen hier zelf weten hoe laat ze ’s avonds naar bed gaan?”.

Een ander groepje leerlingen gaat naar kleinschalig wonen. Dit is een hele ervaring voor hen, ze zijn nog nooit met dementie in aanraking geweest. Met de bewoners maken zij een krans van eucalyptusbladeren. Een echte geurbeleving voor de bewoners!

Samen eten

Met het middageten komen alle leerlingen naar de Hofzaal om met de bewoners te genieten van de heerlijke pannenkoeken en toetjes.  

’s Middags krijgen de leerlingen een interactief programma aangeboden door de praktijkopleider. Hierbij kunnen ze ervaren hoe het is om oud en beperkt te zijn.

Aan het eind van de stagedag kijken de leerlingen terug op een leuk, leerzaam programma. Op onze beurt vinden we het als Cedrah fantastisch om zo'n groep jonge mensen te mogen laten proeven van (werken in) de ouderenzorg.