Kees van der Staaij bezoekt d'Amandelhof

SGP-leider Kees van der Staaij sprak vandaag in woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel met bewoners, vrijwilligers en medewerkers.

De ochtend begon met een ontspannen ontmoeting met de bewoners. Vele gesprekken vonden plaats waarbij bewoners en de heer Van der Staaij elkaar mochten bemoedigen. Vervolgens was het tijd voor de vrijwilligers en medewerkers om alles wat ze altijd al van de SGP-leider wilden weten, te vragen. Het mooie van het werken in de ouderenzorg én de zorgen om de bekostiging ervan kwamen aan bod. In de woorden van van der Staaij: "We mogen de ‘wijsheid van de grijsheid’ erkennen. Oudere mensen zijn juist ook van waarde. En daar hoort bij dat er voldoende geld is voor de zorg én voldoende mensen die in de zorg werken."

Aan het einde van zijn bezoek knoopte Van der Staaij nog even een schort voor om te helpen met het serveren van de warme maaltijd aan bewoners.

Echt contact
Locatiemanager Marianne de Vries kijkt met genoegen terug op het bezoek. “Mooi dat een politicus zich zo wil laten inspireren door de praktijk. Er was echt contact en wederzijdse interesse.”