Platina huwelijk in Uitzicht

v.l.n.r.: locatiemanager (a.i.) G. ten Brinke, mevrouw Zwanenburg, burgemeester van Vlaardingen, B. Blase en de heer Zwanenburg.

 

Cornelis Zwanenburg en Janna Margaretha Zwanenburg-de Jong (88 en 87 jaar oud) waren op
17 juli 70 jaar getrouwd.
Zij kregen 7 kinderen, 24 kleinkinderen en 23 achterkleinkinderen. Helaas zijn er twee kleinkinderen en een schoonzoon overleden.

De bruidegom is in Vlaardingen geboren en werkte in het expeditiebedrijf van zijn vader. Later als chauffeur bij de Combinatie als melkrijder op een vrachtwagen en daarna bij datzelfde bedrijf als chef inname van goederen, leeg fust e.d. Ook was hij er EHBO-er.
De heer Zwanenburg heeft naast zijn werk allerlei hobby's uitgeoefend. Als grote hobby heeft hij nu nog modelbouw van hout. In de uurtjes dat zijn vrouw naar de dagbesteding is, knutselt hij in 'zijn schuurtje'. Nu staat de Chr. Ger. Kerk in de steigers.
En zeker niet in de laatste plaats is hij mantelzorger voor zijn vrouw.
Zelfs is hij aan het leren om eten te koken op een moderne kookplaat en het lukt hem om een maaltijd op tafel te zetten.

De bruid is in Rotterdam geboren en werkte in een kledingatelier.
Mevrouw Zwanenburg maakt gebruik van de dagbesteding binnen Uitzicht in "De Binnenhaven". Dat is allemaal nog een beetje wennen; een praatje, een knutselwerkje, bloemschikken en sjoelen zijn o.a de bezigheden daar. Vroeger was zij zeer actief op de vrouwenvereniging met breien voor anderen die dat goed konden gebruiken.
Ook haar opleiding als coupeuse kwam goed van pas in zo'n groot gezin. Alle kleding werd zelf gemaakt, ook vond zij het fijn om met het inmaken van boontjes en augurken bezig te zijn.

Kortom, een bevlogen echtpaar dat sinds 2015 in een prachtig gerenoveerd appartement in Uitzicht woont.