Kleine kleutertjes in hof Wilde Veenen

Afgelopen donderdag werd de buitenruimte van de Wilde Veenen feestelijk geopend. De opening van deze tuin is de symbolische afronding van de renovatie van wooncomplex Wilde Veenen en de herinrichting van de tuin.

'Klein, klein kleutertje, wat doe je in mijn hof?' Op deze bewolkte dag werden er wel 48 stuks verwelkomd in de nieuwe hof. Gelukkig plukte ze geen bloemetjes – er zijn er welgeteld tienduizend honderdenvier stuks ingeplant volgens locatiemanager Jan-Dirk Meijering - maar bliezen ze vrolijke bellen. De bellen gaven een extra feestelijke sfeer aan de openingshandeling die uitgevoerd werd door wethouder Hordijk en mevrouw Verbeek. Mevrouw Verbeek is bewoonster van Wilde Veenen en lid van de bewonerscommissie. Met de onthulling van het belevingselement, een boter, kaas en eierenspel, verklaarden zij de tuin voor geopend.

 

Een belevingstuin met rijke inhoud
De buitenruimte is een overwegend groen hofje met slingerende wandelpaden, historische bomen, groene hagen, prachtige bloemen en gras. Een gedeelte van de tuin is afgeschermd, zodat ook de cliënten van Kleinschalig Wonen veilig kunnen genieten van het buiten zijn. In dit gedeelte zijn diverse belevingselementen geplaatst, zoals een regenmaker. Jan-Dirk Meijering is trots op het resultaat: “De tuin nodigt uit voor een wandeling en is een mooie ontmoetingsplaats voor de bewoners van Wilde Veenen en de cliënten van woonzorgcentrum Beth-San!" 

Renovatie Wilde Veenen
Toen de nieuwbouwplannen voor Wilde Veenen niet door konden gaan vanwege de crisis, heeft Cedrah besloten de woningen te renoveren. De woningplattegrond werd ingrijpend aangepast, zodat de woningen nu rolstoelgeschikt zijn. Ook werden de keukens en de badkamers vervangen en is er een energiezuinige installatie aangebracht. In 2015 is de buitenkant van de woningen en de trappenhuizen geheel gerenoveerd. Het resultaat mag er zijn: het wooncomplex is mooi, eigentijds en levensloop bestendig geworden.