Wonen met intensieve zorg

Na een flink revalidatietraject vanwege zware complicaties als gevolg van een galoperatie bleek dat mevrouw Vos niet meer de oude zou worden. Haar appartement in Borghave (ook onderdeel van Nebo), verruilde ze voor een kamer op de afdeling verzorgd wonen in Nebo. Hier krijg ze intensieve zorg (op somatische grondslag).

Hoewel ze aan ruimte heeft ingeleverd, mist ze niets. ‘Ik heb een eigen badkamer, keuken, zithoek en slaapgedeelte. Ik zit hier goed,’ vindt mevrouw Vos. Elke morgen en avond krijgt ze zorg. Denk aan wassen, douchen, aan-en uitkleden én medicatiebegeleiding. ‘Maar als ik extra hulp nodig heb, doe ik even een belletje en dan is de zuster er zo hoor. Dus niets dan lof.’ De was wordt gedaan en één keer per week krijgt ze huishoudelijke hulp. ’s Middags wordt bij haar een warme maaltijd bezorgd en dat bevalt haar goed. ‘Vroeger heb ik als kok in Nebo gewerkt, nu wordt het eten voor me opgediend. En het is nog lekker ook! Vooral de stamppotten en erwtensoep zijn favoriet.’

Als thuis

Mevrouw Vos doet graag mee met gezelschapsactiviteiten, zoals kaarten maken, handwerken en sjoelen. Er worden ook weeksluitingen georganiseerd. Daarnaast is er gelegenheid om gezamenlijk te eten, bijvoorbeeld tijdens de broodmaaltijd. De keuze ligt bij de bewoner om hierbij aan te sluiten. Mevrouw Vos heeft veel aansluiting met medebewoners. ‘We spreken elkaar dikwijls. Gezellig, even een praatje op de gang. Fijn is dat we allemaal dezelfde, christelijke identiteit delen. Dat voelt echt als thuis. Ja, ik heb het hier goed naar mijn zin’. Mevrouw Vos kijkt dromerig naar buiten, waar ze uitkijkt op een vijver en hoge bomen. Er is vanuit haar kamer genoeg te zien!

Zelfstandig

Mevrouw Vos doet graag de dingen waartoe ze nog in staat is zelf. Zo haalt ze zelf beneden in het winkeltje haar boodschappen. Ook gaat ze elke middag gezellig bij een vriendin op bezoek, die in Borghave woont. Nee, heel de dag achter de geraniums zitten, dat is niks voor mevrouw Vos!

Over Nebo

Mevrouw Vos heeft een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) en wordt in Nebo medisch begeleid door een verpleeghuisarts. Indien nodig, kan ze beroep doen op de ergotherapeut, psycholoog, diëtist of fysiotherapeut. In het kader van verpleeghuiszorg kunnen bovendien mondzorg en voetzorg worden ingezet. De appartementen zijn zowel voor één persoon als een echtpaar geschikt. Hiernaast biedt Nebo terminale zorg in de laatste levensfase. Na overlijden is er de mogelijkheid om in het appartement te worden opgebaard. Zo kan de familie in alle rust en vertrouwde omgeving afscheid nemen.

Benieuwd naar het wonen met zorg bij Cedrah? Neem contact op met één van de klantadviseurs van Cedrah!