Drukbezocht open huis Oorden Staete, Rotterdam

Woensdag 11 april vond het open huis plaats van het voormalige Avondrust in Rotterdam en werd de nieuwe naam op de gevel feestelijk onthuld, namelijk Oorden Staete. De volledig gerenoveerde huurappartementen zijn levensloopgeschikt en voldoen aan de eisen van deze tijd. Het pand biedt de voordelen van zelfstandig wonen, gecombineerd met zorg en diensten binnen handbereik.

Complete renovatie
Duurzaamheid, energiezuinigheid en wooncomfort vormen de uitgangspunten voor de renovatie. Oorden Staete beschikt nu over 115 volledig gerenoveerde en levensloopgeschikte huurappartementen die variëren in type en grootte. Fase één is inmiddels gereed; fase twee wordt naar verwachting deze zomer opgeleverd.

Nieuwe naam
Sinds de opening in 1969 is seniorencomplex Avondrust een begrip voor veel reformatorische senioren in Rotterdam. De nieuwe naam ‘Oorden Staete’ verwijst naar het deelgebied ‘Oorden’ in de wijk IJsselmonde waar het gebouw staat. Reformatorische woonzorgorganisatie Cedrah blijft, als voormalig eigenaar van het pand, betrokken bij de dagelijkse gang van zaken.

Drukbezocht open huis
Teus Oskam, directeur van Estea, heette iedereen welkom en stond stil bij de nieuwe mijlpaal. ‘Mijn waardering gaat uit naar de bewoners voor hun geduld en positieve houding te midden van de verbouwing’, aldus Oskam. Bestuurder Teunis Stoop benadrukte dat Cedrah er alles aan heeft gedaan om de belangen van de bewoners te behartigen. Na het onthullingsmoment werd er nagepraat en was er een drankje voor de bewoners, familie, het bouwpersoneel en medewerkers.

Start verhuur fase 2
Na het feestelijke moment met de bestaande bewoners was het een druk bezochte avond waarbij geïnteresseerden voor fase 2 de modelwoning konden bezichtigen en de nodige informatie tot zich konden nemen. Het open huis was tevens het ‘startsein’ voor de verhuur van fase 2. Zie www.oordenstaete.nl voor meer informatie en de nog beschikbare huurwoningen.