Overeenkomsten verkoop en renovatie Avondrust ondertekend

Afgelopen maandag om 13.00 uur tekenden woonzorgorganisatie Cedrah en Estea Capital B.V. uit Ede de overeenkomsten voor de verkoop en renovatie van serviceflat Avondrust in Rotterdam.

T.A. Stoop (bestuurder Cedrah) en T. Oskam (Estea Capital) tekenen de overeenkomsten

Avondrust - een complex met 116 seniorenappartementen - voldoet bouwkundig en installatietechnisch niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Om renovatie financieel mogelijk te maken, heeft Cedrah besloten het complex te verkopen en de algemene ruimten terug te huren. Zo kan Cedrah ook in de toekomst wonen, zorg en diensten blijven bieden aan reformatorische ouderen in de regio. Estea Capital gaat het verouderde complex renoveren tot een duurzaam, eigentijds en toekomstbestendig appartementencomplex.

Artist impression van het gerenoveerde complex

Cedrah blijft betrokken
De renovatie van Avondrust start medio april 2017 en duurt ongeveer een jaar. Cedrah is tijdens en na de renovatie het aanspreekpunt voor de bewoners van Avondrust. Daarnaast is Cedrah het 1e jaar na oplevering verhuurmakelaar en worden klanten van Cedrah de komende 5 jaar met voorrang gehuisvest. De woonzorgorganisatie huurt in die 5 jaar de algemene ruimten op de begane grond (ontmoetingsruimte, kantoor, personeelspost en logeerkamer). “Daardoor behouden we zoveel mogelijk de reformatorische leefsfeer in de woonleefgemeenschap, zoals de bewoners dit gewend zijn”, aldus Cedrah-bestuurder T.A. (Teunis) Stoop.