De overstap

‘Bij mijn oude werk was ik veel van huis en dat ging mij tegenstaan: ik wilde meer tijd besteden aan mijn gezin. Toen ik in een magazine van Cedrah las dat de zorg een dringende behoefte heeft aan mannen, wist ik het zeker: ik maak de overstap naar de zorg! Inmiddels werk ik hier al een jaar met veel passie en plezier. Als man weten mijn collega’s me ook wel te vinden hoor op de afdeling: wanneer de kraan lekt of er een technisch karweitje gedaan moet worden, kloppen ze al snel bij me aan ;-).

Voldoening

De meeste voldoening haal ik uit de één op één verzorging van ‘mijn’ bewoners. Hierbij help ik ze graag om zelfstandig te blijven. Zo heb ik tijdens een schoolopdracht een bewoonster, die voorheen acht uur per dag op een stoel zat, meer laten bewegen door middel van speelse activiteiten. Of ik hielp een bewoner, die enkel gepureerd voedsel at, weer vast voedsel te laten eten.

Bijzondere momenten

Het moeilijkste onderdeel van mijn werk vind ik het overlijden van bewoners, omdat je echt een band met ze opbouwt. Bijzondere momenten ontstaan er wanneer we samen lezen uit de Bijbel en mogen bidden over wat er in hun hart speelt. Op deze momenten weet ik waarvoor ik het doe!’

Voormalig kapster Louise maakte ook de overstap naar de zorg bij Cedrah. Bekijk hier de video met Louise.

Speel je ook met de gedachte in de zorg te stappen of een stap in de zorg te maken? We bieden je tal van opleidingsmogelijkheden in combinatie met een leuke werkplek. Geen zorgervaring? Geen probleem! Bij ons kun je leren en werken tegelijk: we staan klaar om je te begeleiden! Neem eens een kijkje op cedrah.nl/werkenbij.