Na een hartelijk ontvangst door regiomanager Marianne de Vries en bestuurder van Cedrah, Teunis Stoop, was er alle tijd om in gesprek te gaan over de ontwikkelingen binnen Cedrah en de toekomst van ouderenzorg. Vervolgens werd er een rondleiding gedaan door het zorggebouw. Tijdens de rondleiding was er ruimte om ook in gesprek te gaan met de bewoners. Mevr. J. Speksnijder – Schouten gaf aan het “prima naar haar zin te hebben” in de Amandelhof en gaf daarbij een wijze les mee: “we moeten waarderen wat we krijgen en tevreden zijn met wat we hebben”. Cedrah overhandigde aan het einde van het bezoek het ‘zorg-hart’ van chocola. Een betrokken gebaar! Hiermee wil Cedrah aan de lokale politiek het belang benadrukken van reformatorische ouderenzorg en goede huisvesting in een vertrouwde omgeving. Gerben Veenema van de SGP bedankte Cedrah voor de warme ontvangst en rondleiding, “het was mooi om even binnen te mogen kijken bij de Amandelhof”. Het viel hem op hoe de medewerkers onderdeel zijn van de woonleefgemeenschap, doordat ze onder andere zelf mee-eten met de bewoners. Pieter Weijers merkte op het erg mooi te vinden om de “identiteit te voelen”, doordat de bewoners een lied van dankbaarheid zongen in de huiskamer. Aad Terlouw sloot af met de opmerkingen het “erg inspirerend en constructief” te vinden hoe Cedrah werkt aan de nieuwbouw en daarmee een bijdrage levert aan de samenleving binnen Capelle aan den IJssel.

De politiek werd vertegenwoordigd door Gerben Veenema, Pieter Weijers en Aad Terlouw en ging in gesprek met mevr. J. Speksnijder – Schouten.

Foto: de aanwezigen van het werkbezoek v.l.n.r. Gerben Veenema, Aad Terlouw, Pieter Weijers, Teunis Stoop en Marianne de Vries.