In 2017 heeft Cedrah een woonbehoefteonderzoek uitgezet in Krabbendijke onder gemeenteleden van 65 jaar en ouder van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke. De conclusie van het onderzoek was destijds, dat er een aanwijsbare vraag was naar nieuwe koop- en huurappartementen waar zorg en diensten beschikbaar zijn.

Als beoogde ontwikkellocatie was de voormalige Aldi locatie aan de Dorpsstraat te Krabbendijke in beeld. Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke was als ontwikkelaar reeds betrokken bij deze ontwikkellocatie. In samenwerking met Cedrah en architectenbureau Archikon uit Goes is op basis van een ruimtelijk en functioneel programma van eisen een voorlopig ontwerp met inrichtingsplan uitgewerkt. Deze bouwplannen zijn door de gemeente Reimerswaal positief omarmd.

In de achterliggende jaren hebben betrokken partijen grote inspanningen geleverd om tot de gewenste ontwikkeling te komen van de 19 huur- en koopappartementen. Het is Fraanje echter niet gelukt om alle benodigde gronden te verwerven voor de realisatie van het genoemde bouwplan. Het realiseren van het appartementencomplex is hierdoor niet haalbaar. De gemeente gaat zich nu beraden op alternatieve invulling van de gemeentelijke gronden met woningbouw voor ouderen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de afdeling Wonen via 088 – 587 00 55 of wonen@cedrah.nl.