Reisverslag dag 4 (16 juni)

Op naar Schoonhoven!

Hier weer een berichtje vanaf de boot! Vanmorgen vertrokken we vanuit Arnhem voor een lange vaartocht naar Schoonhoven langs een prachtige route! We zagen onder andere de Utrechtse heuvelrug en de grote kerk van Rhenen.

Ochtendzon

Na het heerlijke ontbijt mochten de bewoners weer meedoen met actieve spellen. Sommigen genoten lekker op het dek van de warme ochtendzon! We zongen met elkaar het vaarlied en dronken een kopje koffie.

Verrassingsmaaltijd

De kok bereidde een verrassingsmaaltijd voor ons vandaag. Het menu bleef tot aan de maaltijd een verrassing. We kregen vooraf een oosterse bospaddenstoelensoep en het hoofdgerecht bestond uit bami, kipsaté en een eitje. Als dessert kregen we een heerlijk frisse munt mousse. Dominee C. van Ruitenburg eindigde de maaltijd met ons en we zongen weer mooi psalmen samen.

Romantisch stadje

Rond drie uur meerden we aan in Schoonhoven. Onze bewoners noemden het ook wel een mooi, romantisch stadje. Hier gingen de bewoners weer met elkaar de boot af om lekker rond te wandelen. Ook onze top kok had even tijd voor ontspanning en liep gezellig mee! Bij terugkomst op de boot kregen we een roomijsje.

En verder?

Zoals u op de foto’s kunt zien, staat de vrijwilliger van de bemanning van de boot elke morgen klaar in het ‘winkeltje’ aan boord met allerlei leuke souvenirtjes van de boot.
Vanavond komt Noortje van Middelkoop ons een concert geven op de boot. Dat wordt vast ook genieten!
Morgen hopen we naar Zwijndrecht terug te varen en vertrekken met de bus weer naar de locaties.